Vind jouw tuincentrum

Welke kamerplanten passen bij jou?

Voordat je zomaar kamerplanten aanschaft is het handig om te kijken of deze plant wel bij je past. Kamerplanten hebben de juiste verzorging nodig en eigenlijk lijkt de relatie met je plant wel een beetje op een liefdesrelatie. Hoe meer je geeft, hoe meer je terugkrijgt. Natuurlijk wordt dit veel gemakkelijker wanneer jij en je plant goed met elkaar matchen.

Welke plant bij jou past is afhankelijk van jouw persoonlijkheid. Hou je van groen, maar wil je er eigenlijk niet te veel moeite voor doen, dan moet je niet beginnen aan een plant die veel zorg nodig heeft. Om je op weg te helpen met het zoeken van een plant die bij je past geven we in dit artikel enkele tips.

Kamerplanten voor mensen zonder tijd

Je hebt geen tijd om veel zorg aan binnnenplanten te geven; of je wil gewoon niet constant met je planten bezig zijn, maar je wil wel groen om je heen. In dit geval zijn de meer zelfredzame plantsoorten de ideale match voor jou. De Zamioculcas, Sansevieria, Tillandsia, Crassula en Echeveria vallen allemaal in de categorie ‘bijna niet kapot te krijgen’. Ook de Kalanchoe (geeft massa’s bloemetjes in ruil voor water elke 14 dagen) en de Phalaenopsis (hoef je alleen elke 14 dagen een dompelbad te geven en uit te laten lekken), ook bekend als orchidee, zijn makkelijk in het onderhoud.

Mooie en gemakkelijke kamerplanten

Je vindt het niet erg om eens in de week met de gieter rond te lopen, wat weg te knippen hier en daar en eens in de 6 maanden een voedingskegel in de grond te stoppen. Zolang het daar ook maar bij blijft. In dit geval zijn de volgende kamerplanten een goede match: de Anthurium, de Dieffenbachia en de Yucca.

Urban jungle

Je vindt het niet erg om eens per week een half uurtje in je kamerplanten te steken en je houdt van veel groen om je heen. Kies dan bijvoorbeeld voor palmen en varens. Ook een ficus of een klimop passen hier goed bij. Voor wat extra kleur kies je bijvoorbeeld voor een Bladbegonia, een Bromelia, een Croton of een Calathea.

Kamerplanten voor groene prinsessen

Je houdt van bloemen en kleur en regelmatig bezig zijn met je binnenplanten maakt je alleen maar blij. Dan zijn kamerplanten die wat meer onderhoud en zorg vergen helemaal jouw ding. Denk eens aan deze bloeiende binnenplanten: de Stephanotis, een Cyclaam of een Miltonia, ook bekend als viooltjesorchidee. Ook de bloemetjesbom Hortensia of de Cymbidium zijn zeer geschikt binnen deze categorie.

Deze tips zijn natuurlijk maar een klein gedeelte van het aanbod aan kamerplanten dat er bestaat. Zit er hier niet iets tussen dat je aanspreekt? Bekijk dan ons gehele overzicht van kamerplanten.