Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinkalender: Wat moet je nu doen?

Van januari tot december: elke maand zijn er klusjes die je in de rondom het huis kunt doen om je tuin voor- en achter te onderhouden. Wat zijn de maandelijkse onderhoudspunten aan jouw tuin? 

Denk bijvoorbeeld aan snoeien of hoe je in het voorjaar of najaar je gazon moet onderhouden. In onze tuinkalender vind je alle antwoorden op jouw vragen! Met onze tuinkalender heb je een handig overzicht wat je in die maand kan oppakken. Er is altijd wel iets te doen! 

Tuinkalender Januari

Januari is de koudste maand van het jaar maar ook in januari zijn er zat dingen te doen in de tuin. Bekijk onze tips en tricks in de tuinkalender van januari. PS: Vergeet niet om jezelf goed warm aan te kleden!

Bekijk de tuinkalender van januari

Tuinkalender Februari

Het is misschien nog koud en winters buiten, maar er zijn genoeg dingen die je kunt doen om je tuin voor te bereiden op het komende seizoen.

Bekijk de tuinkalender van februari

Tuinkalender Maart

Maart is een belangrijke maand voor tuiniers. Het is de tijd om jouw tuin voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Met onze tuinkalender maart 2023 kan jij gemakkelijk bijhouden welke taken je deze maand moet uitvoeren om een gezonde en kleurrijke tuin te hebben. 

Bekijk de tuinkalender van maart

Tuinkalender April

April is de maand waarin de lente echt van start gaat en de tuin weer tot leven komt. Er zijn verschillende taken die je in deze tijd van het jaar kunt uitvoeren om je tuin in topconditie te houden.

Bekijk de tuinkalender van april

Tuinkalender Mei

Welkom bij onze uitgebreide tuinkalender voor de maand mei 2023! In deze maand begint de lente echt te bloeien en krijgt uw tuin steeds meer kleur en leven. Hieronder hebben we alle belangrijke taken voor deze maand op een rijtje gezet, zodat u uw tuin op zijn best kunt laten groeien en bloeien.

Bekijk de tuinkalender van april

Tuinkalender Juni

Juni is een van de mooiste maanden van het jaar om van je tuin te genieten. De temperatuur stijgt, de zon schijnt, en de planten beginnen te bloeien. Het is de perfecte tijd om te genieten van je tuin, maar ook om er nog meer uit te halen.

Bekijk de tuinkalender van juni

Tuinkalender Juli

Als de zomer aanbreekt, willen we allemaal genieten van een prachtige tuin vol bloeiende planten en frisse groenten. Maar om dit te bereiken, is het belangrijk om je tuin goed te onderhouden en voor te bereiden op de maand juli.

Bekijk de tuinkalender van juli

Tuinkalender augustus

Augustus wordt ook wel de oogstmaand genoemd, omdat in deze maand veel planten, bloemen, groente en fruit volgroeid raken. Bekijk hoe je je moestuin kan oogsten maar ook andere tips zoals je gazon onderhouden, snoeien en knippen en nog veel meer klusjes die jij in Augustus kunt toepassen. 

Bekijk de tuinkalender van augustus

Tuinkalender september

Het is tijd voor september! De zomer loopt nu echt op zijn eind en de temperaturen dalen ook weer. De drukste tuinierstijd van het jaar is uiteraard voorbij, maar ook in september komen jouw groene vingers nog van pas! 

Bekijk de tuinkalender van september

Tuinkalender oktober

Oktober is het moment waarop het najaar echt begint; dit is overal buiten te zien en ook in deze maand maakt jouw tuin de nodige veranderingen door. Als tuinier is het belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er buiten gaande is en hoe je optimaal voor je tuin zorgt!

Bekijk de tuinkalender van oktober

Tuinkalender November

Ook in november is er zat te doen in de tuin! Het is namelijk volop herfst en dus weer tijd om je bladblazer uit je tuinhuisje te halen. Nu je toch bezig bent, bekijk ook even onze tips m.b.t. je moestuin, snoeimomenten en alle andere tips! 

Bekijk de tuinkalender van november

Tuinkalender December

Welkom bij onze tuinkalender voor de maand december, inclusief tips voor kerstdecoratie in uw tuin!

Bekijk de tuinkalender van december

Meer weten over tuinieren, planten, tuininrichting of andere onderwerpen?

Zoveel informatie over alle diverse planten, hoe ze te onderhouden, stekken, etc. Bekijk hier nog veel meer tip en tricks in onze blogs op Goodgardn.nl of op Leefinjetuin.nl.