Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinkalender van de maand februari

Welkom bij onze tuinkalender voor de maand februari. Het is misschien nog koud en winters buiten, maar er zijn genoeg dingen die je kunt doen om je tuin voor te bereiden op het komende seizoen. In deze kalender geven we je een overzicht van de belangrijkste taken die je kunt uitvoeren om je tuin in topvorm te krijgen.

Snoeien

Snoeien

Februari is de ideale maand om fruitbomen te snoeien. Het snoeien van fruitbomen bevordert niet alleen de groei en de vorm van de boom, maar kan ook de opbrengst verhogen. Zorg er bij het snoeien voor dat je scherp gereedschap gebruikt en dat je de snoeiwonden goed afdekt. Verwijder ook alle dode takken en takken die elkaar kruisen.

Voorbereiding van de grond

Nu de winter bijna voorbij is, is het tijd om de grond voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Verwijder alle onkruid en maak de grond los met een schoffel of een cultivator. Voeg organisch materiaal toe aan de grond, zoals compost of mest, om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren. Het toevoegen van organisch materiaal kan ook helpen om de bodemstructuur te verbeteren en de afwatering te bevorderen.

Zaaien

Februari is ook de perfecte maand om te beginnen met het zaaien van zaadjes voor het nieuwe seizoen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het zaaien van groenten zoals spinazie, rucola en sla. Deze groenten kunnen goed tegen de kou en kunnen al vroeg in het seizoen worden geoogst.

Bescherming

Hoewel het weer in februari nog koud kan zijn, is het belangrijk om je planten te beschermen tegen vorst en koude wind. Bedek gevoelige planten met tuinvlies of -folie om ze te beschermen tegen vorstschade. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je planten voldoende water krijgen, vooral als het droog is.

Tuinonderhoud

Tot slot is februari een goed moment om een aantal klusjes in de tuin te doen. Maak bijvoorbeeld je gereedschap schoon en slijp de messen van je snoeischaar en heggenschaar. Zo ben je goed voorbereid op het nieuwe seizoen.

Bedankt voor het lezen van onze tuinkalender voor de maand februari. We hopen dat je met deze tips je tuin in topvorm kunt krijgen en klaar kunt maken voor het nieuwe seizoen.