Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Tuinkalender juni 2024: Hoe haal je het meeste uit je tuin?

Juni is een van de mooiste maanden van het jaar om van je tuin te genieten. De temperatuur stijgt, de zon schijnt, en de planten beginnen te bloeien. Het is de perfecte tijd om te genieten van je tuin, maar ook om er nog meer uit te halen. In deze tuinkalender voor juni 2024 delen we onze beste tips en trucs om het meeste uit je tuin te halen en de concurrentie te verslaan.

  1. Maak je tuin zomerklaar

Juni is het begin van de zomer, dus het is tijd om je tuin zomerklaar te maken. Maai het gras, snoei de struiken en verwijder onkruid en dode bladeren. Het is ook een goed moment om de tuinmeubelen uit de schuur te halen en schoon te maken. Zo kun je optimaal genieten van de zonnige dagen in juni.

Zomertuin

  1. Kies de juiste planten

Als je in juni nog niet alle planten hebt geplant die je wilde hebben, is het nu tijd om ze te kiezen. Kies planten die bloeien in de zomermaanden, zoals hortensia's, zonnebloemen, en dahlia's. Let ook op de bloeitijd en kies planten die elkaar aanvullen, zodat je tuin er het hele seizoen mooi uitziet.

  1. Water geven

Juni kan een droge maand zijn, dus het is belangrijk om je planten voldoende water te geven. Geef ze bij voorkeur 's ochtends water, zodat het water de kans heeft om in de grond te trekken voordat de zon op zijn felst is. Geef planten die in potten staan vaker water, omdat de grond in een pot sneller uitdroogt.

  1. Bestrijd ongedierte

Met het warme weer komen ook insecten en ander ongedierte tevoorschijn. Controleer regelmatig je planten op slakken, bladluizen en andere beestjes. Bestrijd ze indien nodig, maar doe dat wel op een milieuvriendelijke manier. Er zijn bijvoorbeeld biologische bestrijdingsmiddelen te koop, maar je kunt ook natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken.

  1. Geniet van je tuin

Tot slot is het belangrijk om vooral te genieten van je tuin. Neem de tijd om te ontspannen in je tuinstoel of hangmat en geniet van de zon en de bloemen. Nodig vrienden en familie uit voor een barbecue of tuinfeestje en maak er een onvergetelijke zomer van.

Met deze tips en trucs haal je het meeste uit je tuin in juni. Geniet van de zomer en maak van je tuin een waar paradijs.