Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Paardenweddenschappen in Nederland – dit zijn de beste plaatsen

In Nederland is een groeiende gemeenschap gepassioneerd door paardenraces. Daarom is er een constante uitbreiding van de lokale paardenracebanen. Inmiddels trekt de paardenrennen zelfs toeristen uit het buitenland aan. De in Nederland zeer gewilde harnessraces winnen ook buiten de landsgrenzen aan belang, maar zijn ook iets voor ontspannende familie-uitjes.

Ook singles, koppels en groepen kijken graag naar de legendarische races. Ze wedden zelfs op de winst van de dieren. Ze plaatsen de inzet bij wedden op paarden, wat via internet overal mogelijk is. Of het nu gaat om de draverij of de galop: weddenschappen zijn altijd leuk, verhogen het adrenalineniveau en met een beetje geluk zitten er zelfs kleine winsten in.

Maar waar zijn paardenweddenschappen in Nederland te vinden? Om daar achter te komen, moeten wedders zich eerst verdiepen in de plaatselijke renbanen. Daarnaast hebben ze een goede broker nodig met een hoog uitbetalingspercentage. In het volgende komen sportliefhebbers alles te weten over de populairste renbanen en de beste aanbieders van weddenschappen.

Tuigpaardenraces en galopraces

In Nederland zijn er voornamelijk renbanen voor tuigsporten. Er zijn echter maar vier renbanen in het land. Eén van de vier renbanen is niet meer open voor de paardensport. Twee van de resterende banen trekken vrienden van de tuigsport aan, terwijl slechts één baan bestemd is voor draf- en galopkoersen. Top-dravers bewegen zich langs de renbaan.

Zowel in sulkies als te paard tonen de deelnemers hun vaardigheid en snelheid. Draverijen zijn over de hele wereld begeerd vanwege de soms hoge prijzen. In Europa en de Verenigde Staten zijn de paardenrennen een van de populairste vormen van paardenrennen. De basis voor races in Europa is de European Trotting Union. Deze bepaalt niet alleen de richtlijnen voor de races, maar ook de principes voor de drafsport.

De galop staat voor dynamiek, souplesse en lange training. Het is de snelste gang van paarden, hoewel niet elk paard geschikt is voor de galop. De lichaamsbouw en het spierstelsel moeten geschikt zijn voor de galop. In de galop zijn verschillende soorten ondergangen van elkaar te onderscheiden. Ze zijn rasspecifiek en moeilijk aan te leren van andere paardenrassen. Galop gaat gepaard met hoge snelheden en daarom zijn vooral jonge toeschouwers uit Nederland geïnteresseerd in dit type.

Tuigpaardenrenbanen in Nederland

In Nederland kunnen paardenliefhebbers zich vergapen aan de dravers op het Drafcentrum Alkmaar in Alkmaar en op Victoria Park in Wolvega. Beide renbanen worden goed bezocht, dus een weekendje Wolvega of het mooie Alkmaar is de moeite waard. De organisatoren geven op hun websites informatie over de laatste toernooien en race-highlights. Overigens zijn er ook prachtige bloemen te bewonderen aan de rand van de renbanen.

Veel raceliefhebbers hebben zelf groene vingers. Ze doen inspiratie op bij de renbanen en planten thuis de mooiste bloemen. Om dit tot een succes te maken, gebruiken ze een tuinkalender die het hele jaar door gebruikt kan worden en altijd informatie geeft over het juiste moment om te planten. Daarmee gaat er gegarandeerd niets mis bij het planten.

De tuigracebanen in Nederland hebben ruimte voor veel deelnemers. Wie wil, kan de laatste resultaten online op de websites bekijken. Liefhebbers kunnen immers niet altijd ter plaatse zijn. Voor een vergelijking van dieren, trainers en resultaten is een regelmatig bezoek tijdens het seizoen zeker aan te bevelen.

Beleef galop en drafkoersen niet ver van Den Haag

Duindigt herbergt de enige renbaan die alle wensen van toeschouwers verenigt. Elk jaar worden hier galop- en draverijen gehouden. Duindigt ligt niet ver van Den Haag. Voor wie naar het buitenland reist, is de renbaan daarom een goede aanrader voor een weekendje weg. Op de Renbaan Duindigt begint het seizoen dit jaar op 30 april, met gematigde prijzen per persoon.

Volbloeden en Arabische paarden nemen het tegen elkaar op in spannende races. In de exclusieve warming-up krijgen de deelnemers de kans om de paarden van dichtbij mee te maken. Ze zien de behendigheid, het spierspel en kiezen vervolgens een dier voor hun weddenschap. Geen idee van wedden? Nieuwkomers zijn welkom bij Duindigt. In de informatieruimte adviseren medewerkers nieuwkomers zodat hun eerste weddenschap een succes wordt.

Naast weddenschappen biedt Duindigt ook veel voor kinderen. De organisator organiseert jaarlijks talloze evenementen voor het hele gezin. Of het nu gaat om hoefijzers versieren, springkussens of ponyritjes: In Duindigt zullen zelfs de kleintjes zich nooit vervelen. En ook voor de catering wordt gezorgd. Kleine hapjes, heerlijke maaltijden en volop drankjes zijn ook verkrijgbaar. Tijdens de maaltijd kunnen de gasten de paardenraces volgen op de schermen.

Bezoekers van Duindigt overnachten hier:

  • Van der Valk Hotel Den Haag – Wassenaar
  • Kasteel de Wittenburg
  • Hotel NH Den Haag
  • Stayokay Den Haag

Weddenschappen op paarden ter plaatse

Als de renbanen te ver weg zijn, zijn er andere opties voor wedders: In grote steden als Amsterdam of Rotterdam zijn er natuurlijk verschillende wedkantoren. Ze zijn elke dag open en geven actuele uitslagen. Plaatselijke paardenweddenschappen zijn erg leuk en relatief anoniem.

Veel Nederlanders wonen echter op het platteland. Ze hebben geen zin in drukke grote steden. Natuurlijk hoeven zij hun plezier ook niet te missen. Sommige aanbieders van weddenschappen op internet bieden ook paardenweddenschappen aan voor sportliefhebbers.

De voordelen van digitale weddenschappen

Digitale weddenschappen hebben verschillende voordelen. Eerst en vooral zijn ze overal toegankelijk. Gebruikers maken een profiel aan. Vervolgens loggen ze in via pc, tablet of smartphone. Ze kunnen de actuele resultaten al live zien. Ze hoeven zich nergens zorgen over te maken en een weddenschap plaatsen gaat even snel. De virtuele rekening geeft informatie over het beschikbare tegoed. Tegelijkertijd kunnen spelers eerdere en komende weddenschappen bijhouden.

Stortingen en opnames zijn zeer gemakkelijk. Spelers gebruiken hiervoor moderne real-time aanbieders zoals PayPal. Zij maken het geld in een oogwenk over naar de rekening van de voorspellingsaanbieder en kunnen direct aan de weddenschappen deelnemen. De uitbetaling van winsten is meestal alleen mogelijk via de bankrekening. Daarom is het belangrijk om bij de registratie uw persoonlijke gegevens naar waarheid in te voeren.

Een ander voordeel is de permanente beschikbaarheid van de wedkantoren. In tegenstelling tot lokale aanbieders hebben zij geen openingstijden. Ze zijn dus de klok rond beschikbaar. Er is ondersteuning beschikbaar voor vragen. Naast paardenweddenschappen bieden makelaars meestal ook andere sportweddenschappen aan, zoals voetbal, handbal, volleybal of zwemmen.

 
Adv. Bol.com Gardena