Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Groenevenementen in juli

‘Is de eerste juli regenachtig, gans de maand is twijfelachtig.’ Wat niet twijfelachtig is, zijn de evenementen die voor de maand juli op de planning staan. Laat u inspireren tijdens de leukste groenevenementen! Wij hebben een aantal van deze groenevenementen voor u op een rij gezet, zodat u niets hoeft te missen.

 

 

 

 

 

Groene evenementen in juli 2015

Zomertentoonstelling in de oranjerietuin Vordenstein

Schoten (B)

27 juni t/m 3 september

Tropisch Vlinderfestival in de Botanische Tuinen Fort Hoofddijk

Utrecht

11 juni t/m 12 september

Clematistentoonstelling bij boomkwekerijmuseum

Boskoop

29 mei t/m 19 september

Tuinenfestival 2015 bij de Tuinen van Appeltern

Appeltern

t/m 29 november

De Reehorst Home & Garden Fair

Oostvoorne

4 en 5 juli

Borderplantendagen bij kwekerij In Goede Aarde

Biervliet

10 t/m 12 juli

Open imkerijdag bij De Kruidhof

Buitenpost

11 juli

Vlinder-, Passiflora- en Kuipplantenshow bij Passiflorahoeve

Drachten

11 juli t/m 9 augustus

Tuinbeurs Bloem & Tuin

Nuenen

24 juli t/m 2 augustus

Florashow Ootmarsum bij Openluchtmuseum Ootmarsum

Ootmarsum

24 juli t/m 2 augustus

Fuchsiashow Ranzijn

Alkmaar

29 juli t/m 2 augustus

Varend corso Westland

Zuid Holland

31 juli t/m 2 augustus

 

Vier groenevenementen in juli uitgelicht

De Reehorst  Home & Garden Fair

Het weekend van 4 en 5 juli staat in het teken van variatie tijdens de Reehorst Home & Garden Fair. Van olijfbomen, biologische lekkernijen, honing, sieraden, kleding, lifestyle producten, antiek & brocante, home & garden artikelen, accessoires en landelijke spullen. 'Het is kleinschalig en gezellig, dat maakt het zo bijzonder'. Veel van de authentieke deelnemers zullen hun ambachtelijk gemaakte producten of vakmanschap aanbieden. Door het bezoeken van de stands, het genieten van de nostalgische muziek, ontspannen op het terras, de heerlijke hapjes en drankjes wordt de zomer beleefd in de Duinen van Oostvoorne. Kijk voor meer informative op http://www.dereehorstfair.nl.

Vliegend kleurenspektakel:  Tropisch Vlinderfestival

De Botanische Tuinen zijn met hun bloeiende planten al een kleurenspektakel op zich, maar in de zomer wordt daar nog een extra ‘laag’ aan toegevoegd in de vorm van het Tropisch Vlinderfestival. Tientallen soorten, vaak zeer kleurige, tropische vlinders bevolken dan een speciaal ingerichte kas in het Kassencomplex. Op zonnige dagen vliegen tientallen vlinders rond op zoek naar nectar in de bloemen en kunnen zo maar op je hoofd landen! De vlinders in de kas komen uit alle tropische gebieden van de wereld: Midden- en Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Australië. Het Vlinderfestival is tot en met 21 september te bezoeken tussen 10.00 en 16.30 uur. De reguliere toegangsprijs is van toepassing. Kijk op http://www.uu.nl/agenda/tropisch-vlinderfestival voor meer informatie.

Tuinbeurs Bloem en Tuin in Nuenen

Kronkelige bospaden, groene tuinen, geurende bloemen, zoemende beestjes en mooie open plekken vormen het prachtige decor van het evenement; Bloem & Tuin in Nuenen. Een looproute door het bos over schitterende wandelpaden, leidt u langs de nieuwste trends, exotische bloemen en planten, fantastische tuinontwerpen, kunst en design en verschillende workshops. In het bosrijke gebied op Landgoed Gulberg viert Bloem & Tuin in 2015 zijn 22ste editie van vrijdag 24 juli tot en met zondag 2 augustus 2015. Kijk voor meer informatie op www.bloem-en-tuin.nl.

Varend corso Westland

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Dit unieke spektakel staat garant voor een heerlijk dagje uit met familie of vrienden. Het corso is dit jaar op 31 juli en 1 en 2 augustus te zien. De stoet trekt door onder meer Westland, Den Haag, Delft en Maassluis. Drie dagen lang een varend lust voor het oog van de honderdduizenden toeschouwers die elk jaar op het corso afkomen. Kijk voor meer informatie op https://varendcorso.nl/.

Tot snel, op Tuincentrum Overzicht.nl

Adv. Bol.com Gardena