Vind jouw tuincentrum

Yucca

De flinke knaap onder de kamerplanten

De Yucca staat ook wel bekend als de Palmlelie. De plant heeft een Texaanse en Mexicaanse herkomst. Hij heeft opmerkelijke, scherpe bladeren en wordt graag met een beetje liefde verzorgd. De stoere plant geeft een kalme, maar wilde draai aan je woonkamer.

De scherpe vriend

De Yucca herken je aan zijn kleurige bladeren met de letter G: geel, groen en grijs. De bladeren vormen een uitbarsting uit de stam. De plant wordt best groot, daarom sta je recht tegenover de Yucca. Je zou de kamerplant niet graag willen knuffelen vanwege zijn scherpe blad. Maar de woonplant is graag bevriend met zijn verzorger en ontvangt graag liefde. Hierdoor groeit de plant

Stoere Yucca

De Yucca is gewend aan warmte en droogte, hij groeit oorspronkelijk in de natuur in het zuiden van de Verenigde Staten. Hij komt namelijk uit Texas en Mexico. Zijn afkorting is dan ook wel de Tex-Mex. De Yucca is stoer, stekelig en betrouwbaar: eigenlijk de ideale cowboy onder de kamerplanten in de woestijn of jouw woonkamer. Deze Yucca geeft je rust, doet niet moeilijk als ie een tijdje geen water krijgt en staat mooi in bloei.

Verzorging Yucca

  • De Yucca houdt van een lichte plek, maar niet in de volle zon.
  • Geef de woonplant regelmatig water. De grond mag even uitdrogen.
  • Verwen hem af en toe met plantenvoeding.
  • Zitten er bruine bladeren onderaan de plant? Haal ze weg, hierdoor geef je de overige bladeren meer energie waardoor ze beter gaan groeien.