Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Het perfecte zonnescherm voor jouw terras: tips en aandachtspunten

Hoewel de herfstbladeren vallen en de winterkou langzaam opkomt, is het nooit te vroeg om vooruit de denken aan de zonnige dagen die voor ons liggen. Het kiezen van het perfecte zonnescherm is dus niet alleen een taak voor de zomermaanden, maar een investering die je het hele jaar door kunt overwegen. In dit artikel delen we handige tips en aandachtspunten om het juiste zonnescherm te vinden voor jouw terras. Zo ben je alvast goed voorbereid op de zonovergoten dagen.

1. Bepaal de juiste afmetingen

Voordat je een zonnescherm kiest, is het belangrijk om jouw terras en de gevel op te meten. Houd rekening met de gewenste breedte, maar ook met de uitval van het scherm (hoever het zonnescherm kan worden uitgeschoven over het terras). Een goed passend zonnescherm zorgt voor voldoende schaduw en past qua formaat mooi bij de rest van de tuin en de gevel van de woning. Een goede tip is om te kiezen voor maatwerk. Bij de Zonweringfabriek kun je zelf een zonnescherm samenstellen en geheel op maat laten maken. Dan weet je zeker dat het goed past!

2. Kies het type zonnescherm dat bij je past

Er zijn verschillende soorten zonneschermen verkrijgbaar, waaronder knikarmschermen, uitvalschermen en markiezen. Een knikarmscherm is ideaal voor een vrij uitzicht onder het scherm. Je kunt er bovendien gemakkelijk onderdoor lopen. Uitvalschermen zijn compacter en hebben een kleinere uitvalhoek. Hierdoor zijn ze enkel geschikt voor kleine zitjes. Markiezen hebben een klassieke uitstraling en zijn aan de zijkanten gesloten. Bepaal welk type zonwering het beste aansluit bij jouw terras en voorkeuren. Over het algemeen zijn knikarmschermen de populairste keuze.

3. Denk aan het materiaalgebruik

Zonneschermen zijn er ook in diverse materialen, elk met zijn eigen uitstraling en voordelen. Er wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van aluminium voor de frames. Dit materiaal is namelijk sterk, licht van gewicht en onderhoudsvriendelijk. Let daarnaast op het materiaalgebruik van het doek. Sommige doeken hebben betere zonwerende of waterafstotende eigenschappen dan anderen.

4. Verdiep je in automatisering en bediening

Overweeg zonneschermen met automatische bediening voor extra gemak. Met een simpele druk op de knop kun je het scherm in- en uitvouwen. Bijvoorbeeld met gebruik van een wandschakelaar, afstandsbediening of een app op de telefoon. Dit is niet alleen handig, maar draagt ook bij aan de lange levensduur van het scherm. Het wordt namelijk altijd op de juiste manier bediend.

Met deze tips in gedachten kun je vol vertrouwen een zonnescherm kiezen voor het terras in jouw tuin!

Adv. Bol.com Gardena