Vind jouw tuincentrum

Kerstshows tuincentra vallen in de prijzen

Op 6 december 2018 vond de uitreiking van de Beste Kerstshow van Nederland plaats. 50 tuincentra in Nederland dongen mee naar de prijs.

De wedstrijd

Voor sommige kerstshows in Nederland wordt alles uit de kast getrokken, sommige tuincentra beginnen al in augustus met de voorbereiding. Daar mag wel wat extra aandacht aan besteed worden. De prijzen werden uitgereikt voor grote, middelgrote en kleine tuincentra. Voor de Brancheprijs kon ieder tuincentrum dat deelnam aan de verkiezing een stem uitbrengen aan een ander tuincentrum. Tot slot werden de Originaliteitsprijs en de prijs voor beste KiKa Kerstbalpresentatie uitgereikt.

De winnaars

  • Categorie Groot. Twee tuincentra zijn hier in de prijzen gevallen: Tuincentrum Leurs en Intratuin Duiven. Vorig jaar was het al een nek-aan-nekrace met deze twee tuincentra, waarbij Intratuin Duiven uiteindelijk de eerste prijs in de wacht sleepte. Dit jaar kon de jury echt niet kiezen.
  • Categorie Middel. Waar Avri Bloem- en Tuincentrum uit Oosteind vorig jaar nog de derde prijs in de wacht sleepte, staan ze nu op de eerste plek in de categorie middel!
  • Categorie Klein. Coppelmans Helmond wist de jury volledig te overtuigen met hun grote zwarte koets.
  • Brancheprijs. De Brancheprijs gaat naar Coppelmans Nuenen, een welkome prijs nadat Coppelmans vorig jaar winnaar was in de categorie klein.
  • Originaliteitsprijs. De originaliteitsprijs gaat dit jaar naar Intratuin Apeldoorn.
  • KiKa Kerstbal-presentatie. Tot slot valt Coppelmans Valkenswaard ook in de prijzen met de beste presentatie van de KiKa Kerstballen.

Bezoek de kerstshows

De kerstshows zijn uiteraard nog steeds te bezoeken. Op bestekerstshow.nl kun je per tuincentrum de foto’s bekijken en even de sfeer proeven. Welke kerstshow ga je nog bezoeken?