Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De investering in duurzaamheid: wat zijn de echte warmtepomp kosten?

Ben je op dit moment erg druk in de weer met het doen van de nodige duurzame investeringen in en rondom huis? Of staat dit op redelijk korte termijn bij jou op de agenda? In dat geval is de kans groot dat je ook aan het overwegen bent om een warmtepomp in huis te halen. Voor zowel nieuwbouwprojecten als voor het verduurzamen van bestaande bouw is dit namelijk een erg geliefde uitkomst. Maar wat kun je nu precies verwachten van de kosten ervan? Om het je wat inzichtelijker te maken, hebben we de belangrijkste warmtepomp kosten voor je op een rijtje gezet. 

Dit betaal je ongeveer voor een complete installatie, met warmtepomp 

Wat de kosten zijn voor een nieuwe warmtepomp bij jou in huis, kan van verschillende factoren afhangen. Belangrijk om te weten, is dat er ook onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende soorten warmtepompen. Je kunt daarbij denken aan: 

  • All-electric ready systeem: €.7.900,-. Hiervoor is een subsidie van € 2.400,- van toepassing.
  • Hybride warmtepomp: vanaf €6.200,-. Haal je hier de subsidie vanaf, kom je uit op een prijs vanaf €3.800,-. 

En ga je het liefste voor een 'all electric' warmtepomp? Dan vallen deze kosten over het algemeen net even wat hoger uit. Er wordt namelijk een gemiddelde gehanteerd van €14.000, inclusief btw en installatie. Fijn om te weten, is dat er in dat geval ook nog een subsidie van af kan worden gehaald. En dat scheelt jou weer in de kosten.

De kosten zijn van verschillende factoren afhankelijk 

Maar er kunnen ook nog andere factoren in beeld zijn die de prijs van de warmtepomp kunnen beïnvloeden. Denk daarbij aan het type en het vermogen van de warmtepomp. Het is dus altijd een goed idee om verschillende modellen met elkaar te vergelijken en op deze manier tot de beste keuze te komen. Ook al kan dit aardig wat tijd kosten, je bent in dat geval wel altijd zeker van de beste investering voor het verduurzamen van je woning. Dat is natuurlijk het belangrijkste van alles. 

Laat je altijd uitgebreid informeren en adviseren door een installatie expert 

Of kies er gewoon een keer voor om contact op te nemen met een installatie-expert. Je ontvangt in dat geval uitgebreid advies en vrijblijvend meer informatie. Het voordeel voor jou? Je kunt daardoor gericht tot de juiste duurzame keuze komen voor jouw woning.  

Adv. Bol.com Gardena