Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

3 redenen om schijnhulst te verwelkomen op je terras!

De schijnhulst is de tuinplant van de maand november. Dat is natuurlijk niet zonder reden! Vandaag zetten we 3 van de vele kwaliteiten op een rijtje. 

Schijnhulst voordelen

'schijn'hulst, de naam doet al vermoeden dat hij lijkt op de hulst. Wat het verschil is? Bij de hulst zijn de blaadjes over de tak verspreid en bij de schijnhulst zitten ze tegenover elkaar. 

 

3 kwaliteiten van de schijnhulst

1. Geef de herfst kleur

Rond deze tijd van het jaar verandert de tuin of het balkon. Bloeiende planten zijn met winterstop en de bomen laten hun bladeren vallen. Dit is een uitstekend moment om wat kleur in te brengen, met de schijnhulst bijvoorbeeld! Het donkergroene glimmende blad verkleurt in de herfst naar rood en geel. Daarmee wordt de leegte van de zomerbloeiers makkelijk opgevuld!

2. Compact gemak

Omdat de schijnhulst langzaam groeit past deze ook op een terras of balkon van kabouterformaat. De verzorgingseisen zijn ook nog eens bescheiden, dus gemakkelijk is het zeker! Zon, schaduw, halfschaduw, of zelfs lichte vorst; de schijnhulst kan het allemaal aan! Zorg ervoor dat de aarde niet te droog en niet te nat is, verwen de plant af en toe met wat voeding en dan komt het allemaal goed!

Voordelen schijnhulst herfst

foto's © www.bloemenbureauholland.nl

3. Lente parfum

Sommige soorten schijnhulst hebben niet alleen een glimmend blad, maar verwelkomen de lente ook nog eens met kleine witte bloemetjes. Deze ruiken zalig!