Vind jouw tuincentrum

Feestelijk met Pasen

Pasen is de uitgelezen tijd om lekker te ontbijten en te dineren in een lentesfeer. Naast de vrolijke paasservetten is het natuurlijk leuk om de tafel te versieren met planten en bloemen!

Upcycle decoratie die je al hebt

Als groenliefhebber heb je natuurlijk al een paar lentebloeiers in huis. Gebruik die om de tafel leuk te versieren. Narcissen fleuren je paastafel meteen op en het kost je weinig moeite om een vaas of pot te verplaatsen.

Maak zelf een leuk paasstuk

Natuurlijk kun je ook een stilleven op de tafel zetten. Simpel zelf te maken met wat mos en bloembollen in een glazen vaas. Maar ook met paastakken kun je een creatief stilleven creëren:

  • Leg er een plak mos overheen zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat er nog schuim zichtbaar is als je klaar bent.
  • Steek een paar paastakken, of bloeiende takken in het schuim. Kijk wat je leuk vindt staan!
  • Heb je nog tulpen of blauwe druifjes? Verwerk deze ook in het paasstuk! Tip: gebruik een stukje ijzerdraad om de zachte stengels van de tulpen in het schuim te kunnen steken.
  • Andere bloemen die je leuk vindt kun je natuurlijk ook in het paasstuk verwerken! Maak er een leuke creatie van.
  • Leg wat decoratie tussen de bloemen en hang eventueel wat decoratie in de takken. Denk aan kuikentjes, konijntjes en natuurlijk eitjes.
  • Vergeet je paasstuk niet af en toe wat water te geven!

Koop na het ontbijt nog snel iets leuks

Heb je geen tijd om zelf iets te maken? Dan kun je met Pasen zelf ook nog even langs een tuincentrum. De meeste tuincentra zijn geopend op 1e en 2e paasdag. Zeker weten of er in de buurt een tuincentrum open is kan met ons overzicht van koopzondagen.