Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hoe snoei je de salie?

Er zijn vele soorten salie, ook wel salvia. Zo heb je de salie die je in de keuken gebruikt, en soorten die in de tuin staan te pronken. Het snoeien van deze soorten gaat bij allemaal hetzelfde. Vandaag legt Jurgen uit hoe dat precies gaat.

Na de winter, rond begin maart, knip je alles weg wat boven de grond uit komt. Maar, je snoeit de salie voor het beste resultaat ook nog een keer in de zomer met een goede snoeischaar. Dat gaat als volgt: je wacht totdat hij helemaal is uitgebloeid (zie video om dit goed te herkennen) en knipt daarna alles 5 centimeter boven de grond weg. Vanuit het rozetje dat overblijft gaat de plant weer helemaal opnieuw uitlopen. In de video hieronder laat Jurgen zien hoe je dit doet en waar je op moet letten.

Snoei je aan het eind de maand juli, zoals Jurgen doet op de video? Dan heb je rond half augustus weer prachtige bloemen tot in oktober! Ze groeien gewoon weer uit, zo’n 30 á 40 centimeter. Zo’n knipbeurt is dus zeker de moeite waard om zo lang mogelijk van de Salie te genieten.

Tijd om aan de slag te gaan dus, veel succes met snoeien!

 

Adv. Bol.com Gardena