Vind jouw tuincentrum

Vorstschade in de tuin? Jurgen geeft tips!

Sommige planten zijn erg gevoelig voor vorst, vooral planten die uit warmere klimaten komen. De olijf, de palm, fuchsia’s… in de video van deze week vertelt Jurgen hoe je een bevroren plant kunt redden!

Hoe herken je de beschadigde plant?

Ook al heb je je planten aan het begin van de winter afgedekt met vlies, of stro, door vocht in de grond kunnen ze het toch moeilijk hebben gehad. Een plant die niet goed tegen vorst kan, hangt slap en heeft gele, bruine en soms zelf zwarte bladeren. Aan de hand van de Polygala laat Jurgen zien wat vorst met een plant kan doen. Als je niets aan de plant doet, zal hij bovenin gaan uitlopen en onderin kaal blijven. Er zit maar één ding op! Bekijk de video om de tips van Jurgen te bekijken.

 

Bescherm je planten tegen vorst

Planten die hun blad verliezen zijn minder gevoelig voor vorst, aangezien ze geen energie in hun bladeren hoeven te steken. Wintergroene planten kun je dus het beste blijven afdekken, en hopen dat de kou ze niet te veel te pakken krijgt. Heb je veel potten in de tuin? Dan kun je deze gewoon naar de garage verhuizen! Wacht hier wel zo lang mogelijk mee, een te grote overgang naar een warme plek is ook niet goed.