Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

De lievelingsbloemen van NL: roos, tulp & lelie

Lisa Garden op 05-12-2012

Rozen, tulpen en lelies zijn de meest genoemde lievelingsbloemen van Nederland. Dat blijkt uit het onderzoek dat de Flowerboys op diverse locaties hebben uitgevoerd. Uitgerust met manden vol bloemen vroegen zij aan heel Nederland: ‘Wat is jouw lievelingsbloem?’. De Flowerboys brachten een bezoek aan een Winterfair, stapten in een bloementrein, verrasten BN-ers en namen vrouwelijk Nederland online mee op bloemenreis. En… goed nieuws! De Flowerboys blijven en gaan nog even door via mooiwatbloemendoen.nl. Tot half december maakt u bovendien kans op een gratis boeket met uw lievelingsbloemen!

Dagdroom

Een boeket met lievelingsbloemen blijkt voor zo’n 43% van de Nederlandse vrouwen een echte dagdroom. Slechts 13% geeft aan regelmatig door haar partner of vriendinnen verrast te worden met haar lievelingsbloem. Uit onderzoek van Bloemenbureau Holland blijkt verder dat zo’n 65% meent te weten wat de lievelingsbloem van een vriendin is. Het blijkt echter dat slechts 30% dit juist heeft.

Herinnering

Het geven (of krijgen) van een boeket met lievelingsbloemen is extra speciaal en persoonlijk. De lievelingsbloem lijkt met name af te hangen van persoonlijke herinneringen. Het onderzoek laat zien dat 90% bij haar lievelingsbloem denkt aan een bijzonder moment, gebeurtenis of persoon.

Zeker weten!

Hoewel de kans groot is dat de roos, tulp of lelie favoriet is, kunt u om iemand te verrassen met een lievelingsbloem het beste zelf de vraag stellen. U kunt echter ook via mooiwatbloemen.nl een poging wagen om de lievelingsbloem van een vriendin te ontdekken. Via de website nemen de Flowerboys u in een paar leuke stappen mee op een ontdekkingsreis naar de lievelingsbloem van een vriendin. Heeft u de lievelingsbloem van uw beste vriendin goed geraden? U maakt dan automatisch kans op een boeket lievelingsbloemen. Surf naar mooiwatbloemendoen.nl en alles wijst zich vanzelf. De winactie is verlengd tot 15 december 2012.

Adv. Bol.com Gardena