Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Deze apparaten heeft iedere enthousiaste tuinier nodig!

Ben jij dol op tuinieren en pak je het graag groot aan? Nu het voorjaar weer op komst is, gaan we massaal naar buiten om onze tuin weer eens even flink onder handen te nemen. Heb jij alles in huis om jouw tuin naar grotere hoogte te tillen? Deze apparaten heeft iedere tuinier nodig!

Kettingzaag

Een kettingzaag vinden sommige mensen misschien een beetje een eng ding, maar als je weet hoe je ermee om moet gaan, is het een ontzettend handig middel in de tuin. Met een kettingzaag kun je de wat grovere projecten bij jou in de tuin aanpakken, zoals het omzagen van boompjes of de bouw van een insectenhotel of tuinhuisje vergemakkelijken. Zeker als je een open haard hebt of een andere houtkachel, is een kettingzaag een echte must have. Een kettingzaag is namelijk hét apparaat om gemakkelijk brandhout mee te zagen.

Robotmaaier

Bespaar jezelf een hoop tijd met het gebruik van een robotgrasmaaier, bijvoorbeeld van Detuinmachineshop. Hiermee hoef je geen vinger uit te steken om jouw gazon op een mooie lengte te houden en kun jij je bezighouden met andere taken in de tuin. Je kunt op voorhand instellen hoe vaak jij wilt dat de grasmaaier zijn werk doet en hij gaat zelf aan de slag. Let wel op: de dierenbescherming is in actie gekomen tegen robotgrasmaaiers omdat deze vaak bloederige slachtoffers maakt. Is jouw tuin een plek waar bijvoorbeeld veel egels overwinteren, dan kun je het gras toch het best met de hand maaien. Ook als je kleine huisdieren hebt die los in de tuin rondlopen kun je de robotgrasmaaier beter achterwege laten.

Hakselaar

De hakselaar is het ideale apparaat om jouw manier van tuinieren te verduurzamen. Met een hakselaar kun je van jouw gesnoeide hout fijne snippers maken die je vervolgens kunt gebruiken om de bodem te verstevigen. Door de tuinaarde te mengen met houtsnippers uit de hakselaar zakt de bodem minder snel in en kun je bovendien de groei van onkruid voorkomen. Ideaal dus! Je bent van je snoeihout af en hoeft geen onkruidwerende middelen meer te kopen.

Sproeier

Hoewel het regenwater het grootste deel van de tijd voldoende is om jouw gazon gezond te houden, kan jouw grasveld in de zomer soms wel wat extra water gebruiken. Investeer daarom in een goede sproeier. Het bewateren van je grasveld met een tuinslang is vaak een minder goed idee, omdat een tuinslang een te dikke straal heeft. Hier loop je het risico dat jouw gras als het ware verdrinkt. Met een goede tuinsproeier kun je jouw gazon effectief en op een

verantwoorde manier op de droge dagen van voldoende water voorzien. Ook lekker om op een hete dag zelf onder te gaan staan!

Adv. Bol.com Gardena