Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Vind jouw ideale barbecue voor de zomer begint

De temperaturen stijgen en voor je het weet staat de zomer voor de deur. Binnen de kortste keren is het zover: barbecueweer. Er hoeven maar een paar zonnestralen te schijnen en heel Nederland begint spontaan vlees te bakken. En het gaat jou natuurlijk niet gebeuren dat je de enige bent die geen barbecue heeft! Snel aanschaffen dus. Maar… welke moet je eigenlijk kiezen?

 

Verschillende barbecues

Er zijn veel verschillende soorten barbecues. Natuurlijk zijn er barbecues in variërende formaten en van diverse materialen. Toch is het belangrijkste verschil tussen barbecues de manier waarop deze worden aangestuurd. Over het algemeen onderscheiden we drie verschillende barbecues:

  • Houtskoolbarbecue;
  • Gasbarbecue;
  • Elektrische barbecue.
     

Traditionele Houtskoolbarbecue

Barbecueën op houtskool is de oude, traditionele manier. Je steekt de kolen aan en wacht tot ze goed heet zijn geworden. De hitte die daar vanaf komt, gaart het vlees dat op het rooster boven de kolen ligt. Een houtskoolbarbecue kopen brengt ook nog een aantal keuzes met zich mee, welke houtskool BBQ kies je? Er zijn bijvoorbeeld barbecues met en zonder deksel en kleine, grote en hele grote barbecues. Het grote voordeel van houtskoolbarbecues is dat het vlees en de groenten die op zo’n barbecue bereid worden, een lekkere rokerige smaak krijgen. Daar moet je wel de tijd voor nemen, het duurt namelijk even voordat de kolen op temperatuur zijn. Osdorp biedt verschillende merken houtskoolbarbecues aan, zoals Weber, Own Grill en Big Green Egg.

 

Modern barbecueën: gas en elektra

Goede alternatieven voor een houtskoolbarbecue zijn de gasbarbecue en de elektrische barbecue. Doordat deze niet op kolen lopen, hoef je niet lang te wachten tot je het vlees kan bereiden. Daardoor loop je wel de authentieke grill-smaak van barbecuevlees mis. Toch is hier een makkelijke oplossing voor. Leg vochtige snippers rookhout op aluminiumfolie en vorm dit tot een soort schaaltje. Wanneer je deze snipperbakjes aan de zijkant van de barbecueplaat legt, beginnen ze te roken, waardoor de smaak alsnog in het vlees komt! Gas- en Elektrabarbecues zijn ook verkrijgbaar van diverse merken, zoals Grandhall, Napoleon en natuurlijk hét barbecuemerk Weber.

 

Waarom Weber BBQ?

Een Weber barbecue is ideaal voor iedere particuliere grillmeester. Het is de marktleider op de barbecuemarkt en staat voor productkwaliteit en innovatieve concepten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, formaten, kleuren en ontwerpen, waardoor er voor iedereen een perfecte barbecue bijzit. Bekijk het volledige assortiment Weber barbecues en schaf er vandaag nog een aan!

 

Personaliseer met barbecue accessoires

Met alleen het apparaat zelf ben je er nog niet. Je kunt bijvoorbeeld niet barbecueën zonder spatel of vleestang. Daarnaast zijn er nog heel veel andere accessoires voor je nieuwe barbecue, zoals een rooster, gasdrukregelaar en een volledig onderstel. Met accessoires maak je jouw barbecue helemaal af. Gril op jouw manier door de nieuwe barbecue helemaal te personaliseren. Zo zet je binnen no-time een heerlijke maaltijd op tafel waar al je dinergasten ten volste van zullen genieten. Zorg dus dat je de zomer voor bent, zodat je op de eerste mooie dag helemaal klaar bent om te barbecueën. Een barbecue kopen doe je bij Tuincentrum Osdorp, bekijk ons assortiment in de webshop of kom gezellig bij ons langs!

Adv. Bol.com Gardena