Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Anders kijken naar een bloempot

Romeo Sommers, trendwatcher en groenstylist roept het al jaren: kijk eens anders naar groen! Daarvoor heeft hij het initiatief genomen voor het inspiratieplatform ‘Green your day’ (www.greenyourday.nl). Een site met vele korte inspiratiefilmpjes om mensen uit te leggen dat werken met groen eenvoudig is.

Deze weken staat de bloempot op het terras centraal. Romeo: ”Je ziet dat mensen het moeilijk vinden om van een bloempot op het terras een mooi ornament te maken. En dat is jammer. Door simpele tips & tricks toe te passen is al snel een mooi resultaat te bereiken’.

Dit zijn de drie gemakkelijk toepasbare tips van Romeo:

Tip 1:
Gebruik naast vaste planten ook eenjarige planten. Hierdoor kun je makkelijk soorten combineren en kleur toevoegen. Maak eerst een basis met vaste planten en voeg daarna de eenjarige planten toe om er een geheel van te maken.

Tip 2:
Zorg voor contrast. Als je een moderne pot hebt, zet er dan geen gestileerde plant in. Kijk dan of je er een cottage-achtige stijl van kunt maken. Een klassieke pot met een strakke plant kan ook erg mooi zijn.

Tip 3:
Kijk naar de functie van de pot in het geheel. Bij de BBQ zou je kruiden erbij kunnen zetten. Ook kan je een bloempot gebruiken om de ruimte op het terras te verdelen. Dan kies je weer voor hogere planten. Denk dus na over de toegevoegde waarde die de pot kan hebben op jouw terras 
 Klik hier om naar Facebook te gaan!