Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Houd Kerst feestelijk met een brandveilige kerstboom op school of kantoor

Een brandveilige kerstboom kopen voor op kantoor of in de klas, is dat eigenlijk wel mogelijk? Vlak voordat de kerstdagen aanbreken, kiezen veel scholen en bedrijven ervoor om hun klaslokalen en werkplekken op te vrolijken met een kerstboom. Maar een mooie feestgedachte kan zomaar uitlopen op een groot fiasco wanneer de verlichting in brand vliegt en de boom plotseling verandert in een vuurzee. Hoe voorkom je dat er brand uitbreekt? Tuincentrum Osdorp vertelt je alles wat je moet weten om jouw kerstfeest zo brandveilig mogelijk te houden.

Een kerstboom op school: tref op tijd maatregelen!

Als directeur of leerkracht staat voor jou de veiligheid van de kinderen uiteraard op nummer één. Daarom ben je op zoek naar een brandveilige kerstboom in Amsterdam om het schoolgebouw mee te versieren. Misschien heb je wel een grootse kerstviering gepland, waarbij ook ouders en familie van de kinderen zijn uitgenodigd. Hoe zorg je tijdens dit gezellige samenzijn voor een brandveilige situatie?

  • Kies voor een brandveilige kunstkerstboom. Deze kunnen namelijk niet uitdrogen, waardoor ze minder snel in brand vliegen. Bovendien zijn veel kunstbomen brandvertragend behandeld;
  • Zet de kerstboom op een veilige plek, dat wil zeggen uit de buurt van kaarsen en radiator. Plaats de boom ook niet in een vluchtweg, maar zet hem bij voorkeur in een hoek;
  • Gebruik nooit echte kaarsen als verlichting. Kies in plaats daarvan voor brandveilige kerstverlichting, zoals LED clusterverlichting. Het voordeel van LED lampjes is dat ze niet heet worden en dat ze in de fabriek volledig geseald zijn. Hierdoor kunnen er geen contactjes losraken. Ook verlichting met een adapter of transformator is brandveilig, omdat deze een lagere spanning heeft;
  • Houd bij een kerstviering in de gaten dat de ruimte groot genoeg moet zijn voor het aantal mensen dat aanwezig is. Zorg ervoor dat er geen tafels en stoelen voor de nooduitgang staan. Als er dan brand uitbreekt, kan iedereen veilig het lokaal en de school verlaten.

Groene kunstkerstboom met ingebouwde kerstverlichting

Verhoog de feestvreugde met een brandveilige kunstkerstboom op kantoor

Ook in het bedrijfsleven mag de kerstboom niet op de werkvloer ontbreken. Een mooie kerstboom in Haarlem op kantoor verhoogt niet alleen de feestvreugde, maar ook de productiviteit. Toch kan deze goedbedoelde kerstversiering zomaar een risicovolle brandfactor worden als je er niet op een verantwoorde manier mee omgaat. Zorg altijd voor een veilige stekkerdoos. Gebruik bij voorkeur niet meerdere stekkerdozen en verlengsnoeren, want hierdoor wordt het risico op overbelasting groter, waardoor er brand kan uitbreken. Maak met je werknemers of collega’s duidelijke afspraken over het aan- en uitzetten van de kerstboomverlichting. Wijs iemand aan die de lichtjes aan het begin van de dag aandoet en aan het einde van de dag weer uitzet. Door de boom op een veilige en toch opvallende plek te zetten, voorkom je dat hij over het hoofd wordt gezien, waardoor de lichtjes niet de hele nacht aan blijven staan. Wist je trouwens dat veel kunstkerstbomen niet van echte kerstbomen zijn te onderscheiden? Bespaar jezelf de moeite van het uitzoeken van en het slepen met een zware boom en kies voor een neppe, maar brandveilige kerstboom!

Voor elke plek een kunstkerstboom: thuis, in de klas of op de werkvloer

Ben je op zoek naar een brandveilige kerstboom in Zaandam of Hoofddorp, voor thuis of in de klas? Onze kunstkerstbomen zijn er voor iedere gelegenheid. De bomen in onze webshop voldoen bovendien aan de strengste veiligheidseisen. Uiteraard mag ook de kerstboomversiering niet ontbreken; je vindt dan ook tal van kerstballen en -figuren in ons aanbod. Ook de verlichting is dankzij de duurzame LED-lampjes brandveilig. Koop zelf een lichtsnoer om je boom mee te versieren of kies voor een boom waar alle lampjes al in zitten. Als je een kerstboom op school wil neerzetten of van plan bent om meerdere kerstbomen op kantoor te plaatsen, kan een boom met lichtjes veel werk schelen. Ben je benieuwd geworden naar onze brandveilige kunstkerstbomen? Neem een kijkje in onze webshop of kom langs tijdens onze kerstshow die ieder najaar gehouden wordt in ons tuincentrum in Amsterdam. 

Adv. Bol.com Gardena