Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zo maak je een keuken helemaal af!

Doordat de keuken een ruimte is waar je dagelijks verblijft, is het belangrijk hier voldoende aandacht aan te besteden bij het inrichten hiervan. Kies je voor een moderne keuken met de laatste slimme apparaten? Ga je voor een landelijke keuken met fraaie greepjes en bijvoorbeeld een opstaande rand op de keukenkastjes? Kies je voor een klassieke kraan boven de gootsteen, om je keuken een authentieke look te geven? In dit artikel vind je keuken inspiratie, die jou helpt de keuken compleet te maken. 

Voorzie de keuken van voldoende groen 

Het is soms best lastig om de keuken van kleur te voorzien. In de woonkamer gebruik je leuke kaarsenstandaards op een bijzettafel, heb je een grote staande lamp in de hoek staan, enzovoorts. In de keuken is dit vaak geen optie! Hoe voorkom je dat de keuken een sombere ruimte wordt? Een van de mogelijkheden om deze ruimte van meer kleur te voorzien, is het gebruik van plantjes in de keuken. Planten zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor je voor iedere keuken een passend model vindt. Ook leuk zijn kruidenplantjes! Je koopt ze bij een tuincentrum in de buurt.

Zorg voor voldoende kastruimte in de keuken 

Bij het ontwerpen van een keuken is het belangrijk om na te denken over de hoeveelheid kastruimte die je nodig hebt. Kies je voor het aanhouden van de voorraden in de keuken, of leg je de voorraad in de trapkast? Houd er rekening mee, dat je in de komende jaren mogelijk meer ruimte nodig hebt. Er komen vaak nieuwe apparaten bij, je krijgt wellicht te maken met gezinsuitbreiding, enzovoorts. Te weinig kastruimte is een van de grootste ergernissen binnen veel huishoudens en daarbij een belangrijke reden voor consumenten om een nieuwe keuken te kopen. Door hier vooraf rekening mee te houden ben je deze ergernis voor! 

Combineer een renovatie van de keuken met de badkamer 

Veel zaken die keukens aanbieden, verkopen ook badkamers. Een goede reden om de renovatie van je keuken te combineren met een nieuwe badkamer! Daarbij komen de tips uit dit artikel ook van pas bij het inrichten van deze ruimte. Plaats een leuke plant in de badkamer om de ruimte meer kleur te geven, denk na over een passend lichtplan, enzovoorts. Vaak wordt gekozen voor een aantal spotjes aan de rand van de badkamer. Het oogt luxe en zorgt voor een warm licht! In het bijzonder wanneer je voor lampen kiest die je ook kunt dimmen.