Vind jouw tuincentrum

Haal de Pasen in huis!

Pasen is een gezellige tijd wanneer de hele familie met elkaar kan genieten van een knus Paasontbijt of een lekkere Paasbrunch. Natuurlijk horen daar door de kinderen beschilderde Paaseieren bij. Daarnaast mogen ook de Paashaas, het spijsbrood en de Paastakken niet ontbreken. Maar om een mooi Paasfeest helemaal compleet te maken haalt u leuke bloeiende bolletjes op pot in huis. Narcissen of tulpen brengen de frisse sfeer van de lente ook binnen aan de ontbijttafel.

Paas symboliek

U vraagt zich misschien af waarom de kleur geel symbool staat voor Pasen. Dit heeft zijn oorsprong bij het ei, dat in veel culturen gezien wordt als een symbool voor oneindigheid en vruchtbaarheid. Vandaar dat (ei)geel als de Paaskleur wordt gezien. Verder zijn er nog meer dingen die met Pasen in verband worden gebracht. Denkt u bijvoorbeeld aan Paasbrood, de palmtakken, kuikentjes en bolbloemen. Maar ook achter de Paashaas zit een verhaal. Deze wordt namelijk net als het ei gezien als een symbool voor vruchtbaarheid, lente en nieuw leven. Niet omdat deze haas zelf eieren legt, maar omdat vogels een verlaten hazenleger wel eens als nest gebruiken. Kinderen gaan al jaren lang op zoek naar deze ‘Paashaaseieren’. Vandaar ook de traditie van het eieren zoeken.

Paasbloemen

Omdat Pasen nieuw leven betekent en het in de lente valt, is het leuk om uw huis te versieren met vrolijke lentebloeiertjes. Nu kunt u kiezen voor de welbekende narcissen, blauwe druifjes en hyacinten maar denkt u bijvoorbeeld ook eens aan het ‘kievitseitje’ (Fritillaria Meleagris). De naam van dit bloemetje is geïnspireerd door het gespikkelde blad.
Rond de Paastijd zijn de bolletjes op pot vaak in leuke potten te verkrijgen in de vorm van bijvoorbeeld een eierschaal of een paashaas. Maar u kunt ook uw eigen creativiteit de loop laten door te combineren met potten, bloemen en bijvoorbeeld wat takken uit de tuin. Houdt u niet van een overdadige Paassfeer, dan kunt u het laten bij wat lentebloeiertjes. Zo heeft u toch op een subtiele manier de lente in huis gehaald.