Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Duurzaamheid in de keuken: milieuvriendelijke opties om te overwegen

Speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol in je leven? En ben je daarom steeds vaker op zoek naar manieren om dat standaard te integreren? Ook tijdens het uitzoeken van een nieuwe keuken kun je dit erg makkelijk toevoegen. Want bekijk je een keer een showroom keuken, dan valt het je al snel op dat er verschillende duurzame opties makkelijk te integreren zijn. Hoe je dat het beste aan kunt pakken, lees je hier.

Kies voor materialen die tegen een stootje kunnen en een tijdloze uitstraling hebben

Ga je een nieuwe keuken kopen, dan is het verstandig om kritisch te kijken naar het materiaal waar je voor kiest. Maak altijd de keuze voor materialen die tegen een stootje kunnen. Een keuken met een keukenblad van natuursteen of marmer, in combinatie met kasten van eikenhout, is bijvoorbeeld een erg populaire keuze onder woningbezitters die graag een duurzame twist aan de keuken geven. Want naast dat het materiaal bestand is voor veelvuldig gebruik, oogt het ook meteen erg luxe.

Ga voor duurzaamheid door te koken op inductie

Kook je op dit moment nog op een fornuis op gas? Dan is het slim om daar ook rekening mee te houden als je een nieuwe keuken uit gaat zoeken. Zorg ervoor dat de stoppenkast over voldoende stoppen beschikt, laat het gas afkoppelen en stap voorgoed over op koken op inductie. Je kookt nog steeds de sterren van de hemel, maar je hoeft daar niet langer meer fossiele brandstoffen voor te gebruiken. En zo draag je meteen een duurzaam steentje bij aan de planeet. Een kookplaat op inductie is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Zo kun je het bijvoorbeeld haarfijn integreren in het aanrechtblad. Maar je kunt ook gaan voor een waanzinnig vrijstaand fornuis.

Laat je in een keukenwinkel goed adviseren op het gebied van milieuvriendelijke opties voor de keuken

De volgende stap is natuurlijk het brengen van een bezoek aan een keukenwinkel. Hier ben je aan het juiste adres voor een advies op maat voor je eigen keuken in huis. Maar je krijgt er ook meteen een goed beeld van alle nieuwe trends op het gebied van duurzaamheid voor een keuken. Denk daarbij aan de nieuwste apparatuur, de beste materialen en wat de leukste trends zijn binnen verschillende soorten woonstijlen. En kun je hulp gebruiken bij het uitzoeken van de keuken van je dromen? Er staat altijd een medewerker voor je klaar die graag met je meedenkt.

Adv. Bol.com Gardena