Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Verantwoorde voeding voor jouw hond

Hoewel er in de tuin zeer waarschijnlijk tal van lekkernijen te vinden zijn voor je hond, wil je dat deze verantwoorde en gezonde voeding krijgt. Welke hondenbrokken geef jij je hond momenteel? De diversiteit aan soorten hondenvoer maakt het over het algemeen niet eenvoudig om het juiste voer te kopen. Daar komt nog bij, dat het per hondenras verschilt welk hondenvoer het meest geschikt is. Een teckel heeft doorgaans ander voer nodig dan bijvoorbeeld een labrador! In dit artikel lees je meer over het vinden van verantwoorde voeding voor je hond. 

Tip: om de tuin een fijne plek te maken voor je hond, is het slim om een klein gazon aan te leggen. Op het gazon is het doorgaans minder warm dan op de tegels van je terras. De tegels kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Ze zorgen op de warmste zomerdagen voor brandplekken op de poten van je hond. 

Dieetvoer voor honden bestellen 

Wist je dat er speciaal dieetvoer bestaat voor honden? Dieetvoer helpt je de goede conditie van je hond te behouden. Ideaal, wanneer het dier plotseling sterk aan gewicht wint. Je wilt voorkomen dat het beestje te dik wordt en hier hinder van ondervindt. Laat je vooraf adviseren over het type dieetvoer dat het meest geschikt is voor jouw hond. Bovenal is het belangrijk dat je hond alle bouwstoffen binnenkrijgt om te blijven functioneren. In plaats van dieetvoer zou je ook voor iets meer droogvoer kunnen kiezen, in combinatie met een hele kleine portie natvoer. 

Verschillende soorten hondenvoer 

Reeds werden de twee belangrijkste soorten hondenvoer genoemd, namelijk: droog- en natvoer. Droogvoer ken je wellicht beter als de klassieke hondenbrokken. Ze zitten boordevol bouwstoffen en zijn daarbij goed voor het onderhouden van de tanden van een hond. Zou een hond te veel natvoer krijgen, de voeding welke vaak verpakt zit in blikken, dan is de kans op tandsteen groot. De combinatie van droogvoer en natvoer is vaak de beste keuze. Een dierenzaak of bijvoorbeeld dierenarts kan je meer vertellen over hetgeen voor jouw hond een verantwoorde combinatie van voersoorten is. 

Los vlees wint aan populariteit 

Een trend uit de laatste jaren is de opkomst van losse stukken vlees. Houd er hierbij rekening mee, dat het vlees op verantwoorde en veilige wijze verwerkt moet zijn. Dit moet op dezelfde wijze gebeuren als dat bij het vlees voor mensen gebeurt. Heb jij je hond al eens losse stukken vlees gegeven? 

Adv. Bol.com Gardena