Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Wat zijn de voordelen van aaltjes als bestrijdingsmiddel?

Wil je slakken of mieren in je tuin bestrijden? Of heb je met een flinke plaag van taxus kevers in je tuin te maken? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vervelende plaaginsecten. Deze insecten richten schade aan je tuin aan, waardoor je hier zo snel mogelijk iets tegen wilt doen.

Wat je hier tegen kunt doen? Je kunt hiervoor het beste aaltjes kopen. Met aaltjes ben je in staat om tal van plaaginsecten te bestrijden. Dit doe je op een handige, efficiënte en snelle manier. Bovendien blijft het niet alleen bij deze voordelen.

Tuinplaag

Voordeel 1: aaltjes zijn 100% natuurlijk

In het dierenrijk heb je altijd met een bepaalde strijd te maken. Veel dieren hebben namelijk een natuurlijke vijand. Dat geldt ook voor onder meer de slakken, mieren en taxus kevers in je tuin. Mag jij één keer raden wat van deze plaaginsecten de natuurlijke vijand is. Juist; dat zijn aaltjes.

Aaltjes zijn voor veel plaaginsecten een ware plaag. De aaltjes zijn namelijk sterker. De aaltjes winnen de strijd altijd. En de aaltjes worden hierdoor gezien als de absolute natuurlijke vijand van veel soorten plaaginsecten.

Je kunt hierdoor met een gerust hart aaltjes in je tuin gebruiken. Dat wordt nog verder versterkt door het natuurlijke element. Doordat deze aaltjes 100% natuurlijk zijn, richten ze geen schade aan. Ze richten bijvoorbeeld geen schade aan de planten en bodem aan. Ook richten ze geen schade aan andere dieren aan. Nee, de aaltjes hebben maar één doel: de plaaginsecten zo snel mogelijk bestrijden.

Voordeel 2: aaltjes werken super snel en efficiënt

Word je gek van de hoeveelheid insecten in je tuin? En merk je ook dat je planten er steeds minder fraai uit komen te zien? Dan kun je maar één juiste keuze maken: aaltjes kopen en deze verspreiden in je tuin. Aaltjes werken namelijk super snel en efficiënt tegen de insecten.

Dit komt onder meer door de werking van aaltjes. Dit zijn hele kleine wormpjes die zich graag in het lichaam van hun tegenstander nestelen. Wil je bijvoorbeeld slakken bestrijden? Dan kun je de aaltjes in je tuin verspreiden, waarna de aaltjes zich in de lichamen van de slakken nestelen. Vandaaruit zijn ze in staat om de slakken snel te doden.

Dat komt door de werking, maar ook de snelle voortplanting. Aaltjes zijn in staat om zich razendsnel te vermenigvuldigen, waardoor een insect het nooit kan winnen. Dit draagt ook bij aan de snelle manier waarop aaltjes de insectenplaag bestrijdt.

Voordeel 3: aaltjes zijn makkelijk te gebruiken

Als je een insectenplaag hebt, wil je hier zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. Je wilt dat de insectenplaag snel bestreden wordt, zonder dat je hier zelf veel voor hoeft te doen. Nou, dat zit met de aaltjes wel goed.

Een absoluut voordeel van aaltjes is dat ze hun eigen weg gaan. Het enige dat jij hoeft te doen, is de aaltjes met de juiste hoeveelheid water te mengen. Dit mengsel kun je in een gieter doen, waarna je dit mengsel over de bodem in je tuin kunt gieten. De aaltjes nestelen zich nu in de bodem en vervolgens in de lichamen van de insecten.

Het enige dat jij hoeft te doen, is af te wachten. Binnen 2 á 3 dagen merk je al op dat er een stuk minder insecten in je tuin aanwezig zijn. Merk je op dat er alsnog veel insecten levend zijn? Dan kun je nog eens een kuur van aaltjes gebruiken. Mogelijk is de kolonie van insecten groter dan gedacht. Of er zijn inmiddels meer en meer insecten in je tuin verschenen.

slakken bestrijden

Voordeel 4: je kunt aaltjes voor veel insecten gebruiken

Het mooie is dat je aaltjes voor veel insecten kunt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld rouwvliegjes in je tuin? Kies van voor aaltjes tegen rouwvliegjes. Heb je slakken in je tuin? Kies dan voor aaltjes tegen slakken.

Of heb je in je tuin last van mieren? Dan kies je het beste voor aaltjes tegen mieren. Deze aaltjes dringen zich niet tot in het lichaam van de mieren, aangezien dit niet nodig is. Zodra mieren de aanwezigheid van aaltjes opmerken, zijn ze verdwenen. Ze informeren de rest van hun groep, pakken hun biezen en zijn snel uit je tuin verdwenen.

Moraal van het verhaal: tuinplagen bestrijden doe je op de best mogelijke manier met aaltjes. De werking van aaltjes is subliem, deze bestrijding is 100% natuurlijk en je kunt de aaltjes veelzijdig inzetten Welke plaaginsecten wil jij bestrijden? Ga dit goed na en check vervolgens ecostyle.nl voor de beste aaltjes.

Adv. Bol.com Gardena