Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Lemax kerstdorp bouwen voor beginners

Lisa Garden op 24-10-2022

Wanneer de kerstdagen om de hoek staan wordt het weer tijd om allemaal na te gaan denken over onze versieringen. Ga je voor alleen een boom? Versier je de tuin? Hou je het simpel, of ga je voor een uitgebreide versiering? Zo kun je er ook voor kiezen om een eigen Lemax kerstdorp te bouwen! De volgende vraag is alleen, hoe je daar een start mee maakt. Wanneer het de eerste keer is dat je een kerstdorp bouwt komen er een hoop aandachtspunten bij kijken. Naarmate de jaren vorderen zal het je gelukkig steeds makkelijker afgaan. 

Lemax

Benodigdheden voor jouw eerste Lemax kerstdorp

Om een volwaardig kerstdorpje te maken zijn er een aantal benodigdheden die niet kunnen ontbreken. Kort samengevat zijn dat de volgende artikelen: 

Omdat het natuurlijk de eerste keer is dat je een kerstdorp maakt, is het aan te raden om niet gelijk veel huisjes te kopen. Wat je bijvoorbeeld wel kunt doen is elk jaar één of twee nieuwe huisjes kopen om zo in de loop der jaren het dorp steeds wat meer uit te kunnen breiden. Poppetjes zijn onmisbaar, want wat is een dorp zonder mensen? Boompjes zijn belangrijk om het gevoel van natuur in het dorp toe te voegen. Nep sneeuw is een absolute go, omdat je op deze manier echt de winter nabootst, en het verbloemt de ondergrond. Het zou jammer zijn als je de vensterbank of kast tussen de huisjes door kunt zien komen. Als laatste maar zeker belangrijk onderdeel heb je een verlengsnoer nodig. Elk huisje en elke stand heeft eigen verlichting dat in het stopcontact aangesloten moet worden. Je hebt dus genoeg aansluitingen nodig!

Doe inspiratie op bij een kerstshow!

De volgende maar leukste tip om voor het bouwen van een eigen Lemax kerstdorp is het bezoeken van een kerstshow! Verschillende tuincentra pakken groots uit als het aankomt op de kerstshow. Alle kerst voorraden worden uitgestald en medewerkers zijn weken bezig met het ontwerpen en opzetten van een uitgebreid kerstdorp. Tuincentrum Eurofleur is hier een goed voorbeeld van; ieder jaar weer kun je daar terecht voor de mooiste attributen omtrent Kerstmis. Heb je dus nog geen idee wat je precies wil gaan doen? Laat je dan inspireren bij een kerstshow. Want er wordt ook wel gezegd: ‘Goed gestolen is beter dan slecht bedacht’.

 
Adv. Bol.com Gardena