Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zet de bloemetjes buiten en houd je hoofd koel

Ons kleine kikkerlandje Nederland kent maar liefst honderden tuincentrums welke allemaal maar één doel hebben en dat is ieders tuin of woning versieren met de leukste planten, bloemen of tuinaccessoires. Hiernaast zijn er ook nog eens vele online webshops die zich bezighouden met dezelfde activiteiten. Om tussen deze concurrerende markt te passen en op te vallen dien je jezelf te onderscheiden, want zonder klanten ben je nergens. Via online marketing waarbij linkbuilding een belangrijke schakel vormt, weet je de juiste mensen te bereiken. Dit artikel helpt jou hierbij.

Groene vingers

Voor veel tuinders, tuinarchitecten, tuincentra of ondernemers in de tuinbranche draait het allemaal om de groene vingers. Met andere woorden, men houdt zich het liefste bezig met de planten, bloemen, bomen en andere accessoires die hieraan gerelateerd zijn. Daarbij komt ook nog eens kijken dat dergelijke producten moeilijker zijn om te verkopen via het internet. 

Beschik je bijvoorbeeld over een assortiment aan producten die geschikt zijn om online verkocht te worden en welke reeds online staan? Ben je actief op de sociale media? Of ben je meer geïnteresseerd in het fysieke ondernemen via de winkel. 

Besef wel dat er voor iedere ondernemer in deze branche kansen liggen door het introduceren van een sterke online marketing strategie. Vergroot de naamsbekendheid van je onderneming in de regio of zelfs nationaal door via het internet bekendheid te genereren. 

Dankzij linkbuilding genereer je bekendheid voor jouw website door jouw website te linken aan die van anderen. Dit kan bijvoorbeeld in vorm van een blog welke geplaatst wordt op een andere website en links bevat die doorverwijzen naar jouw website. Mensen lezen deze blog, klikken op de link en komen op jouw website terecht. Indien het om een tuincentrum gaat schrijf dan bijpassende blogs die hierop aansluiten en kom niet aan met bijvoorbeeld een blog over een mobiele airco zonder slang. De relevantie bepaald de sterkte van jouw links. Hoe meer of hoe sterker deze backlinks zijn, des te hoger jouw website gerangschikt wordt in Google wat ervoor zorgt dat je eenvoudiger te vinden bent via de zoekmachine Google. Dit heeft tot gevolg dat er meer bezoekers op jouw website zijn wat de verkopen via de webshop of de fysieke winkel zal doen verhogen. 

Deze marketing strategie is niet in één dag geregeld en vergt specialisme en tijd. De linkbuilding uitbesteden bij een online marketing bedrijf is dan ook meestal het geval aangezien deze specialisten de juiste kennis en software hebben om de klus te klaren. Het verbeteren van de zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw website, onderneming of tuincentrum is een belangrijk onderdeel van het ondernemen van deze tijd. 

Het is namelijk de normaalste zaak van de wereld dat mensen die via het internet ergens naar op zoek zijn, niet verder zoeken dan de eerste pagina die de zoekmachine weergeeft. Dit geeft aan hoe belangrijk een sterke online positie is. Linkbuilding vraagt om constant te werken aan nieuwe links die via artikelen of andere vormen van reclame verspreid worden over websites, blogs, social media of andere platformen. Hierdoor wordt ieder tuincentrum bekend via het meest gebruikte medium, namelijk het internet.

Adv. Bol.com Gardena