Vind jouw tuincentrum

Bloembollen op pot: binnen of buiten?

Prachtige bloeiende bloembollen gevonden in het tuincentrum? Deze kun je zowel binnen als buiten plaatsen, maar ze hebben wel een andere bloeitijd. Jurgen legt het piekfijn uit!

Verslavende hyacinten

Terwijl Jurgen aan de hyacinten ruikt, vergeet hij bijna zijn verhaal te vertellen. Ze ruiken ook zo lekker, en dat is de reden dat je deze graag in huis wilt halen. Binnen geniet je er dan ongeveer twee weken van. Dit geldt ook voor de andere lentebloeiers, zoals blauwe druifjes en narcissen. Langer van de bollen genieten? Zet ze dan in de tuin neer, maar weet wel dat je dan de heerlijke geur mist…

Verzorg je bollen

Zowel binnen als buiten kun je de bollen in een pot zetten, en willen ze graag wat water. Gaan ze flink in de bloei? Geef ze dan wat meer water. Meer tips om zo lang mogelijk van de lentebloeiers te genieten geeft Jurgen je in de video van deze week. Kijken maar!

Zo lang mogelijk van de bollen genieten

Heerlijk toch, dat deze bollen zo lang meegaan? Bovendien heb je er meteen plezier van als je een bloeiende hyacint koopt, maar er gaat natuurlijk weinig boven het planten van je eigen bloembollen. Heb je ze in het najaar in de tuin gezet? Waarschijnlijk staan dan nu de sneeuwklokjes en krokussen al in bloei. Zoek een mooie plek voor de andere lentebloeiers en geniet ervan!