Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hoe creëer je een rustieke tuin met cortenstaal?

Rustieke tuinen gecombineerd met een modern materiaal als cortenstaal kunnen een unieke uitstraling creëren. Het rustieke element komt van de gebruikte planten en materialen, terwijl de industriële vibe komt van het gebruik van cortenstaal. Laten we eens kijken hoe je deze twee elementen kunt combineren tot een fantastisch resultaat! Met de ruwe textuur, en bronzen tint zijn roestige tuinideeën op dit moment erg trendy. Zelfs als je niet gek bent op het idee van een industrieel ogende tuin, kun je toch een aantal van deze ideeën gebruiken om een geweldig uitziende tuin te creëren.

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal is erg uniek, dit komt omdat het een van nature roestig materiaal is. Dit type staal beschikt over weerbestendige eigenschappen en het vermogen om na verloop van tijd een mooi patina te "kweken". Cortenstaal is daarnaast een populaire keuze voor architecturale materialen zoals leuningen, hekwerken, plantenbakken en andere grootschalige elementen voor in de achtertuin.

Roest cortenstaal

De juiste combinatie

Als je een rustieke uitstraling wilt creëren, moet je het gebruik van te felle kleuren vermijden. Gebruik in plaats daarvan gedempte kleuren zoals bruin, rood en oranje. Je kunt ook materialen zoals hout of steen gebruiken. Daarnaast kun je een rustieke tuin natuurlijker laten ogen  plek door houten meubels toe te voegen. Je kunt houten tafels, stoelen en zelfs hekken afwisselen met meubels en decoratie gemaakt van cortenstaal om een rustieke sfeer in de tuin te creëren.

De planten die je kunt gebruiken

Voordat je planten gaat planten, is het van belang om in gedachten te houden dat een rustieke tuin niet opgeruimd of uitermate goed verzorgd hoeft te zijn. Het doel is namelijk om een tuin er uit te laten zien alsof het met rust is gelaten. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om met regelmaat onkruid te wieden als je dit belangrijk vindt, maar over het algemeen heeft een rustieke tuin weinig onderhoud nodig. Als je een beetje wildheid aan een rustieke tuin wilt toevoegen, kun je wilde bloemen planten. Wilde bloemen zijn heel gemakkelijk te kweken, en ze zullen er geweldig uitzien in een rustieke tuin. Je kunt ook een beetje wildheid aan de tuin toevoegen door bomen te planten, zoals kersenbomen, wilgen en magnolia's. Je kunt wijnstokken gebruiken om schuttingen te bedekken of zelfs een bedekking voor een pergola te maken. Voor de bedekking kun je klimrozen, clematis, of klimop gebruiken.

 
Adv. Bol.com Gardena