Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Pret in de tuin met pasen

Lisa Garden op 14-04-2022

Het is een van momenten waar velen naar uitkijken; pasen. Voor sommigen is het een moment om gewoon gezellig uitgebreid te ontbijten en anderen gaan naar de kerk. Eén ding is alleen zeker, er wordt door veel gezinnen en families tijd aan elkaar besteed. Omdat pasen in het voorjaar valt en het meestal zonnig weer is, is het leuk om eens samen de tuin te bestormen.

 

Samen in de tuin

Wat je binnen kunt doen, kun je in veel gevallen ook buiten doen. Of het nu om samen eten gaat, spelletjes spelen of een goed gesprek voeren. Het fijnste is natuurlijk als je een comfortabele tuinset hebt staan, waar je met iedereen aan kunt zitten. Tijdens de paasdagen is het voor veel  mensen gebruikelijk om te gaan barbecuen. Logisch ook, want de zon breekt eindelijk door. Om het zichzelf zo makkelijk mogelijk te maken kiezen zij er dan voor om samen naar een tuincentrum te gaan hiervoor. Want ja, het is toch pasen!

 

Uitje naar het tuincentrum

Net als het standaard uitje naar de woningboulevard is het op Eerste en Tweede Paasdag gebruikelijk om naar tuincentra te gaan. De hele familie gaat mee om samen gezellig door de winkels te struinen. Koop leuke decoraties voor binnen en buiten ‘s huis in de paassfeer en geef de tuin een make-over. Daar profiteer je de rest van het seizoen van een goed ingerichte tuin. Een belangrijk ding om wel rekening mee te houden zijn de aangepaste openingstijden. Check dus voordat je de deur uit loopt wat de precieze openingstijden van het desbetreffende tuincentrum zijn.

 

Wat te doen met kinderen tijdens pasen

De kinderen zijn thuis, maar wat zijn nou leuke activiteiten om te ondernemen met de kinderen? 

  • Paaseieren schilderen
  • Paaseieren zoeken 
  • Paastak maken 
  • Eierenrace 

Met deze activiteiten kun je de kinderen een groot deel van de dag zoet houden, zonder dat er ook maar één beeldscherm aan te pas komt. Een win-win-situatie.

Adv. Bol.com Gardena