Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

5 tips voor een unieke carport

Een eigen carport plaatsen is een goed idee. Je beschermt er je auto aanzienlijk mee tegen de weersinvloeden en dat verlengt dus de levensduur van je kostbare voertuig. Bovendien is een mooie carport een sieraad voor je perceel. Informeer wel even bij de gemeente of je een vergunning nodig hebt. Vaak hangt dit af van de grootte van het bouwwerk. In sommige gevallen kan het zijn dat er specifieke eisen worden gesteld, laat je dus goed voorlichten. Qua uitvoering zijn er veel mogelijkheden om een unieke carport te plaatsen die precies past bij jouw woning.

Transparant dak

Houd er rekening mee dat een carport voor extra schaduwvorming in je tuin zorgt. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de exacte positie ten opzichte van de woning. Wanneer de carport bijvoorbeeld binnen de schaduwzone van de gevel valt, hoef je over dit punt geen zorgen te hebben. Maar je kunt ook kiezen voor een carport met een transparant dak, zodat het zonlicht gewoon kan doordringen en de tuin niet te donker wordt.

Zonwering

Wanneer je wel voldoende licht in de tuin wilt, maar geen direct zonlicht wenst, kun je ervoor kiezen om de carport te voorzien van zonwering. De systemen die hiervoor beschikbaar zijn, werken over het algemeen volautomatisch en kunnen met behulp van een afstandsbediening worden bediend. Zo reguleer je dus zelf vanuit je luie stoel hoeveel zonlicht je wilt doorlaten. Een uitstekende aanvulling op je nieuwe carport.

Ledverlichting

Maak het geheel sfeervol met mooie ledverlichting. Op die manier is je carport niet alleen nuttig, maar ook het stralende middelpunt van je tuin. Je kunt met ledverlichting een unieke sfeer aan de constructie geven. Je buren zullen vol bewondering staan kijken naar al dat moois. Bovendien is een verlichte carport natuurlijk ook heel handig als je met de auto komt aanrijden in het donker. Het verkleint de kans op ongelukjes en zorgt dus voor extra veiligheid.

Tuinkamer maken

Een carport is een overkapping aan je huis, bedoeld voor de auto. Maar als je een overkapping voorziet van schuifpuien, kun je relatief simpel een complete tuinkamer realiseren. Met een tuinkamer ben je in staat om zomer en winter zo optimaal mogelijk van je tuin te genieten, zonder dat het weer daar invloed op heeft.

Kantoor in de tuin

Met een glazen schuifpui tover je een overkapping simpel om tot een kamer, perfect voor een echt tuinkantoor!

Adv. Bol.com Gardena