Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Wonen met de tuin aan het water: De voor- en nadelen van een tuin aan het water

Het kopen van een tuin en huis aan het water is één van de meest gewilde prestaties voor Nederlandse dromers. Er is iets aan het water dat ons aantrekt.

Is het de schoonheid, de sereniteit, of de ingebakken primitieve band die de mens vanaf het begin van zijn bestaan met het water heeft?

Tuin aan het water

De voordelen van wonen aan het water

Het uitzicht

Eerst en vooral biedt wonen aan het water een moeilijk te overtreffen uitzicht. De bergen zijn mooi en de bossen zijn prachtig. Maar een huis aan een meer of een strand is magisch.

Het is adembenemend om de zon te zien opkomen en ondergaan boven het water terwijl het glasoppervlak alle kleuren weerspiegelt. Als je een huis aan het water bezit, kunt u deze gebeurtenis elke dag meemaken, twee keer per dag.

Lifestyle van het wonen met een tuin aan het water

Bovendien gaat wonen aan het water gepaard met een unieke levensstijl die de meesten slechts een paar weken per jaar op vakantie kunnen waarderen. Als huiseigenaar aan het strand of het meer is uw hele leven een vakantie.

Als je aan het strand woont, kun je bijvoorbeeld van zeevissen een dagelijks of wekelijks avontuur maken. Je kan ook gaan surfen, waterskiën, bodyboarden, snorkelen, duiken of skimboarden of op een opblaasbare sup door het water racen. De oceaan en het strand bieden oneindig veel levensstijl mogelijkheden. 

De sereniteit van het water en een tuin

Zoals we al eerder zeiden, zijn er veel fantastische plaatsen om te wonen, maar er is iets magisch sereen aan wonen aan het water.

Uit je ramen kijken naar een rustig meer, omringd door bomen of misschien met een berg op de achtergrond is een geweldige manier om de stress van het leven van je af te laten glijden. Stel je voor dat je na een lange dag naar het water gaat en er tot aan je knieën in waadt terwijl je de frisse lucht en het prachtige landschap in je opneemt.

In een strandhuis kun je elke nacht in slaap vallen op een luchtbed 2 persoons met het geluid van de oceaan. Elke ochtend kun je wakker worden, over het strand joggen of wandelen, en oprapen wat het getij 's nachts heeft achtergelaten

Een verstandige investering

Praktisch gezien is investeren in een woning aan het water een goede financiële zet. Omdat wonen aan het water zo'n gewilde status heeft, bouw je na verloop van tijd bijna gegarandeerd vermogen op in jouw huis.

Bovendien zorgen woningen aan het water voor geweldige (en winstgevende) verhuur voor mensen die op vakantie willen aan het strand of het meer.

Adv. Bol.com Gardena