Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Dit zijn de interieurtrends van 2022

Het nieuwe jaar is begonnen en dat is voor velen ook hét moment om weer eens creatief te gaan kijken naar de mogelijkheden van je eigen interieur. Elk jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van inrichting en interieur die je kunt toepassen in jouw woning. Wil jij een nieuwe look in jouw huiskamer hebben of wil je gewoon inspelen op de laatste trends? Lees dan snel verder, want wij zetten drie populaire interieurtrends voor je op een rij.
 

De kleur blauw

De kleur blauw is één van de grootste interieurtrends van het nieuwe jaar. Blauw heeft namelijk een hele positieve invloed op de sfeer in je woning. Deze kleur geeft een gevoel van warmte en rust, en staat voor zuiverheid. Bovendien heeft het een psychologisch effect; blauw wordt geassocieerd met een heldere hemel en dus een stralende dag. En daar wordt iedereen vrolijk van. Blauw kun je op verschillende manieren laten terugkomen in je interieur. Denk aan de kleur verf op de muur, de kleuren van je meubels of accessoires in het blauw. Het fijne van deze kleur is dat er vele tinten blauw zijn die goed met elkaar te combineren zijn. Een donkerblauwe bank voor een muur met een wat lichtere kleur blauw kan een prachtig effect geven.
 

Soft shapes

Met soft shapes worden zachte vormen gebruikt, iets wat je in veel huiskamers anno 2022 tegenkomt. Als je deze stijl toepast in je woning kies je voor meubels en accessoires zonder harde hoeken. Door ronde, zachte vormen te gebruiken kies je voor stijl en elegantie in huis, gecombineerd met rust en warmte. Samen geeft dat een hele ontspannen sfeer in je woonkamer. Een halfronde bank, een salontafel met afgeronde hoekjes of een rond vloerkleed zijn goede voorbeelden van soft shapes. Voordeel van deze trend is dat je het in veel elementen kan laten terugkomen. Naast de meubels zijn dat ook accessoires zoals een vaas of schaal in zachte ronde vormen.


Slimme woonkamer

Het toepassen van zogenaamde slimme elementen in je interieur is iets wat we in steeds meer huizen terugzien. Met slimme elementen doelen we op dingen in je woonkamer die belangrijk zijn voor de uitstraling, maar ook met je meedenken. Denk bijvoorbeeld aan slimme lampen, die op elk moment van de dag de juiste kleur licht uitstralen om jou de sfeer in huis te geven waar je naar op zoek bent. Of jaloezieën die helemaal passen bij jouw stijl in huis, maar automatisch sluiten zodra de zon naar binnen schijnt. De termen ‘mooi’ en ‘functioneel’ komen hier heel goed samen. Een slimme woonkamer is tegenwoordig voor iedereen toegankelijk voor iedereen en geeft jouw huiskamer een unieke touch.

Onze tip is om vooral online veel inspiratie op te doen. Online kun je namelijk veel blogs, websites en webshops vinden die jou voorbeelden geven van de laatste trends. Probeer je in te beelden welke elementen goed in jouw woning zouden passen, en probeer er één geheel van te maken. Allerlei losse elementen vormen samen zelden een geheel. Werk dus eerst je plan voor de hele woonkamer goed uit, en ga er dan mee aan de slag. Succes!

Adv. Bol.com Gardena