Vind jouw tuincentrum

Beplanting in januari

Een van de belangrijkste factoren van een tuin is de beplanting. De levende planten is waar het allemaal om draait in de tuin. Bekijk hier een aantal beplantingstips voor januari.

Probeer de amaryllisbol eens voor een leuk decor in huis. U kunt de bol in een glazen vaas plaatsen en de bodem opvullen met leuke kiezels of schelpen op water. Voor een leuk effect kunt u ook twee dezelfde vazen met amaryllis naast elkaar plaatsen.

Geniet van allerlei planten die wintergroen zijn, bessen dragen of zelfs nog bloeien. Ook viooltjes en winterheide geven prachtig kleur aan uw tuin of in de winterbakken op uw balkon.

Vergeet de kuipplanten in de winterberging niet. Deze kunnen af en toe gelucht worden door bij vorstvrij weer een raam of de deur te openen. De kans bestaat dat deze planten uitdrogen, denk er aan om ze geregeld water te geven.

U kunt bomen planten als het niet vriest. Bekijken van welke kant de meeste wind komt, hier kunt u een boompaal zetten. Bind deze paal vervolgens met een band aan de boom.

In samenwerking met Tuinen.nl.