Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hoe gietvloeren de uitstraling van je tuinkantoor kunnen verbeteren

Steeds vaker zien we dat mensen die op zoek zijn naar een ruimte om te werken, kiezen voor een tuinkantoor.  Een tuinkantoor is vooral populair bij mensen die op zoek zijn naar extra werkruimte of een plek om zich terug te trekken. Het biedt rust en een scheiding tussen werk en privé, terwijl het nog steeds dicht bij huis is. Uiteraard heeft niet iedereen de mogelijkheden om een tuinkantoor te kunnen plaatsen, maar is het wel goed te weten dat deze optie er is. Zo kun je het ‘kantoor’ niet alleen gebruiken als werkplek, maar bijvoorbeeld ook als blokhut waar je tijdens de wintermaanden met vrienden kunt borrelen. Omdat de meeste tuinkantoren casco worden opgeleverd, is het wel belangrijk dat je het zelf gezellig maakt. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk te beginnen met de vloer. Een duurzame en vooral ook mooie vloer zijn gietvloeren, waarom en hoe dit precies werkt, vertellen we je in dit artikel.

Waarom kiezen we voor een gietvloer?

We kunnen ons goed voorstellen dat je je misschien afvraagt waarom je in je tuinkantoor zou moeten kiezen voor een gietvloer. Het voordeel van een gietvloer is dat het een naadloze vloer is, waardoor de afwerking van je tuinkantoor dus ook direct een stuk strakker is. Daarbij komt ook dat deze vloeren een isolerende werking hebben en daarbij dus ook onderhoudsvriendelijk zijn omdat deze vloeren geen naden en kieren hebben. Om de juiste keuze te kunnen maken, is het raadzaam om in gesprek te gaan met een specialist in gietvloeren, zodat je weet wat alle mogelijkheden zijn. Zo is het afhankelijk van bijvoorbeeld de inrichting die je voor ogen hebt of het verstandig is voor een lichte of juist donkere vloer te gaan.

Verschillende kleuren en stijlen

Hoe fijn is het dat je straks een vloer kunt kiezen voor in je nieuwe tuinkantoor en deze helemaal naar eigen wens kunt laten leggen? Dit is een van de voordelen waarom de keuze voor een gietvloer zowel in huis, als ook in een tuinkantoor steeds populairder wordt. Stel dat je graag een donkere vloer witl, dan is dit geen enkel probleem. Daarbij komt ook dat wanneer je de kleur van de vloer zat bent, je deze kunt laten schuren en vervolgens kunt voorzien van een andere kleur. Uiteraard gaan hier wel flinke kosten mee gemoeid, maar is het altijd nog voordeliger dan een hele nieuwe vloer te moeten leggen.

Gietvloeren hebben een isolerende werking

Kies je voor een tuinkantoor, dan is het ook belangrijk om na te denken over het isoleren. In de basis zijn ze geïsoleerd, maar trekt er nog altijd wel kou op vanuit de grond. Door te kiezen voor een gietvloer zorg je er dus ook meteen voor dat de kou voor het grootste deel wordt tegengehouden. Niet voor niets zijn deze vloeren dus ook als het gaat om isolatie een goede keuze. Let er natuurlijk wel op dat de wanden van een tuinkantoor vele malen dunner zijn dan van een huis en je dus met alleen een gietvloer niet direct het hele verblijf goed hebt geïsoleerd.

Adv. Bol.com Gardena