Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Bestel hout voor bouwprojecten in de tuin eenvoudig online

Lisa Garden op 03-06-2024

Het voorjaar leent zich goed voor het opknappen van de tuin. Welke klussen voer jij normaliter uit in de maanden mei en juni? Vaak starten huishoudens met het verwijderen van onkruid uit de borders, het poten van een aantal nieuwe planten en bijvoorbeeld het reinigen van het terras. De groene aanslag die op de tegels ontstaat geeft het terras een onverzorgde uitstraling. Bij het tuincentrum vind je verschillende hulpmiddelen, die de uitvoering van deze klussen makkelijker maken. 

Kies je dit voorjaar voor de realisatie van een groter project in de tuin, zoals het bouwen van een overkapping of een schuurtje? In dat geval kun je terecht op een website als www.houthandelonline.nl, waar je het juiste hout vindt voor deze projecten. Populair is het gebruik van douglas hout.

Maak een plan voor de realisatie van een houten bouwwerk 

Voordat je hout online bestelt, is het zaak om een helder plan uit te werken voor het project. Wat wordt het ontwerp van de overkapping? Kies je voor een dak van hout, of ga je voor een dak met bijvoorbeeld glazen panelen? Op het internet vind je veel informatie over de wijze waarop je zo’n overkapping of tuinschuurtje realiseert. Ook lees je er meer over de materialen en het gereedschap dat je hierbij nodig hebt. Het is raadzaam om een bouwproject in de tuin altijd samen met tenminste één ander persoon uit te voeren. De houten palen die voor een overkapping of schuurtje gebruikt worden zijn vaak zwaar en log. 

Ben je tevreden over het uitgewerkte plan voor het houten bouwwerk in de tuin? In dat geval is het zaak om het juiste hout online te bestellen. Vaak heb je dit vervolgens binnen enkele dagen thuis. 

Aandachtspunten bij het werken met hout in de tuin 

Wanneer je de houten palen van bijvoorbeeld een overkapping direct in de grond plaatst, is het risico op rottend hout groot. Je voorkomt houtrot door de onderzijde van de houten paal in te smeren met teer. Teer vormt een beschermende laag, die lang meegaat. In plaats van het gebruik van teer zou je de houten palen ook op betonpoeren kunnen plaatsen. Hiermee zweeft het hout in zekere zin boven de grond, wat optrekkend vocht voorkomt. Het hout zelf kun je na de realisatie van het bouwwerk insmeren met lak of beits, zodat het materiaal langer meegaat. Voor douglas hout geldt dat het een levensduur heeft van zo’n tien tot vijftien jaar. 

Adv. Bol.com Gardena