Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Geef je kind een eigen moestuin

Wil je jouw kind mee laten helpen in de tuin en tegelijkertijd iets leren over groente en fruit? Geef je kind dan zijn of haar eigen (moest)tuin. Leuk, leerzaam en belangrijk!

Makkelijke moestuin
Kinderen vinden tuinieren vaak hartstikke interessant. Maar tuinieren kan veel werk met zich meebrengen en het resultaat laat dikwijls op zich wachten. Voor kinderen is het daarom het best om te beginnen met een makkelijke moestuin. Kies voor gewassen die weinig werk kosten en snel en zichtbaar resultaat opleveren, zoals slaplantjes.

Een belangrijke bijkomstigheid is dat kinderen met een eigen moestuin meer groente eten. Want wat is nu leuker dan de groenten eten die je zelf geteeld hebt? Uit diverse onderzoeken blijkt dat veel kinderen niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente binnen krijgen. Ieder kind zou daarom een eigen moestuin moeten hebben.

Aan de slag!
Het aanleggen van een moestuin voor je kind is eigenlijk hetzelfde als het aanleggen van je eigen moestuin. Houd alleen rekening met een aantal dingen die het voor je kind makkelijk en leuk maken:

-         Laat je kind werken in een kleine bak waar het van buitenaf makkelijk bij kan. Een goede maat is ongeveer 90 bij 90 centimeter.

-         Koop zowel groenten als bloemen om te zaaien. Bloemetjes laten jullie moestuin er leuk en kleurrijk uitzien, wat het tuinierplezier verhoogt.

-         Kies mooie en diverse groenten en bloemen. Ga voor verschillende kleuren, bladeren en vormen.

-         Je kind heeft het liefst groenten die lekker smaken. Denk hierbij aan tomaatjes, worteltjes, radijsjes, snackkomkommertjes en knapperige suikererwten die rauw te eten zijn.

-         Kies voor makkelijke en snelgroeiende groenten. Neem bijvoorbeeld sla, bietjes, radijsjes en uien.

-         Naast zaadjes kun je ook kleine plantjes voor in jullie moestuin kopen. Tomaat, komkommer, sla en kruiden zijn vaak snel te oogsten, waardoor je kinderen nog eerder resultaat zien.

Laat je kind meedenken over de inrichting van de moestuin en geef hem of haar praktische informatie over de verschillende groenten en fruit en wat er nodig is om een moestuin te onderhouden, vergeet dus ook niet het tuingereedschap, grondproducten en bemesting. Je zult merken dat je kind graag bezig is met zijn of haar ‘eigen’ tuintje, hier trots op is en het tot een succes wil maken. En dat is ook leuk voor de ouders!

Adv. Bol.com Gardena