Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Je tuinplanten bestellen - do or don’t?

Tegenwoordig kan je alles wel online bestellen. Van hondenvoer tot auto’s, tot planten. Het kan allemaal. Nu is het logisch dat je je twijfels hebt bij het online bestellen van tuinplanten. Beschadigt de plant niet? Leeft hij nog wel als hij aan komt? Zitten er geen enge beestjes op de planten? En waarom niet gewoon naar de winkel?

Op al deze vragen krijg je hieronder het antwoord. Na het lezen van dit artikel wil je niks anders meer dan je geliefde planten naar je toe laten komen!

Waarom tuinplanten bestellen?

Of je nou wel of geen fan bent van online shoppen, het is toch the next big thing. Steeds meer bedrijven gaan online verder en sluiten hun fysieke winkels. Over een aantal jaar zal je niets anders meer kunnen dan online winkelen. Maar waarom kopen steeds meer mensen hun planten online?

Precies om die reden. Het online winkelen wordt steeds populairder en je kan er niet omheen. Als je mensen de keuze geeft tussen naar het tuincentrum reizen, je spulletjes kopen, terug naar huis en dan je planten nog planten en alles opruimen…. óf de planten kopen en naar je toe laten komen. Steeds meer mensen kiezen voor het laatste. Het kost niet alleen minder tijd en moeite, maar uiteindelijk ook minder geld.

Als je alle benzine kosten en extra producten die je in de winkel mee neemt meerekent, want je bent er nu toch, is online winkelen stukken goedkoper. Daarnaast kan je alles in bundelprijzen krijgen en hoef je de planten niet eens meer te planten. Dus met de troep zit je ook niet. Daarnaast kan je direct genieten van die mooie palmboom zonder te slepen met zware zakken grond, of überhaupt de zware palm.

Uiteraard kan je met de fiets naar een lokaal tuincentrum, maar bomen meenemen in je fietstassen wordt erg lastig en onhandig. Dan zal je toch rijdend vervoer nodig hebben. En wie weet heeft je lokale tuincentrum niet alles wat je zoekt. Maar ze hebben wel veel andere leuke dingen die je dan weer meeneemt. Zo kom je thuis met een nieuw vogelhuisje en een plantje, maar die olifantsoor plant die je zo graag wou, die hadden ze niet.

Online winkelen is dan een echte oplossing!

Is het wel betrouwbaar om planten online te kopen?

Ja zeker! Het kan gebeuren dat je een verhaal hebt gehoord over een uitgedroogde plant die onder de vieze larve zaten en die binnen een week dood was. Echter is dit heel zeldzaam en wordt er extra goed gezorgd voor planten die online verkocht worden. Ze worden opgeslagen in speciale ruimtes en met een speciale manier van leveren bezorgd waardoor ze niet te lang zonder water of licht hoeven.

Je hoeft je dus zeker geen zorgen te maken over de plant die je besteld hebt. Maar wat nou als je een levertijd hebt van twee weken? Ook dan is er niets aan de hand. De plant is dan niet twee weken achter elkaar in transport zonder dat er voor hem gezorgd wordt. Tussentijds zal de plant gewoon water krijgen en blootgesteld worden aan licht. Ook zal de plant in een bepaalde ruimte komen waar de omstandigheden zo goed mogelijk zijn.

En kan een plant kapot gaan tijdens het transporteren? Alles kan, maar ook deze kans is erg klein. Een plant die afknapt of bruine bladeren heeft zal altijd teruggenomen worden. Je hebt namelijk altijd recht om de plant terug te sturen naar de verkoper als je ontevreden bent. Daarvoor bieden verkopers je garantie, waar je uiteraard ook met planten gebruik van kan maken. Lees wel even de regels rondom retourneren, want niet elk bedrijf hanteert een garantie van twee weken bij planten.

Voordelen van bestellen

Hiervoor zijn al een aantal voordelen besproken. Denk aan de extra kosten die je hebt als je naar een fysieke winkel gaat, de troep die je hebt bij het planten van de planten en het gesleep van alle producten. Maar er zijn nog meer voordelen! Je hebt altijd zekerheid dat je kwaliteit krijgt, omdat er altijd extra goed gezorgd wordt voor de plant tijdens het vervoeren. Als je de plant in je eigen auto propt kan hij kapot gaan. Met een bestelbus is die kans al heel erg klein!

Ook weet je zeker dat je alle producten en verkopers kan vergelijken. Online prijzen vergelijken is makkelijker dan naar twintig winkels rijden en alles nakijken. Je betaalt dus nooit te veel voor je mooie perenboom of appelperkjes!