Vind jouw tuincentrum

Plant nu voor een kleurrijk voorjaar

Het is weer september, tijd om de tuin winterklaar te maken. U kunt deze maand bijvoorbeeld gebruiken om het gazon te kalken en bomen/ struiken te snoeien. Maar ook is het de periode om bloembollen te planten, zodat u het aankomende voorjaar al weer op tijd een fleurige tuin heeft. Tulpen, krokussen, narcissen en hyacinten zijn wel de meest bekende bloembollen die er zijn maar er is nog veel meer.

Wist u bijvoorbeeld dat Frittelaria (Keizerskroon) mollen verdrijft uit de tuin. En dat de Allium ( sier ui ) gigantisch grote bloemen geeft. Heel bijzonder te noemen zijn de botanische tulpen en het kievietseitje ( Frittelaria meleagris ) echt aanwinsten voor de tuin.

Heeft u geen tuin dan kunt u op het balkon of terras ook goed uit de voeten met bloembollen. Een nieuwe trend is etage/ lasagne beplanting; hierbij zet u in een pot of mand bijv. grootbloemige tulpen (onderop) daarna narcissen (in het midden) en daarboven krokussen elke keer wat grond tussen de verschillende bollen en het resultaat in het voorjaar is overweldigend. Wilt u aan de gang met bloembollen in de tuin of op het terras? Op www.koopbloembollen.nl staat een zeer uitgebreid assortiment zodat u uw eigen stukje keukenhof in huis kunt halen.