Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Graszoden Limburg

Graszoden kopen in Limburg? Deze bestel je eenvoudig online bij je lokale tuincentrum in Limburg. Niet alleen kun je de graszoden thuis laten bezorgen, ze kunnen je ook van advies voorzien over de bemesting en verzorging zodat je zo lang mogelijk van een gezond gazon kunt genieten. Lees verder voor meer informatie over de soorten graszoden.

Voordeel van graszoden leggen

Graszoden leggen heeft vele voordelen ten opzichte van graszaad inzaaien. Het leggen is even een klusje, maar het resultaat is dat er meteen een prachtige grasmat ligt. Andere voordelen van graszoden:

  • Graszoden kunnen bijna het hele jaar gelegd worden;
  • Er zijn geen zaden of jonge kiemen die door de vogels opgegeten kunnen worden;
  • Er is minder kans op onkruid;
  • Je kunt meteen de randen van het gazon mooi afwerken.

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het leggen van graszoden, het is iets duurder dan graszaad. Bij Leurs vind je echter al graszoden vanaf 1,99 per vierkante meter. Dan heb je direct een mooi gazon liggen.

 

Twee soorten graszoden

Bij Leurs kun je kiezen uit twee soorten graszoden: speelgras en schaduwgras. De graszoden prijzen variëren door de verschillende eigenschappen. Zo is speelgras zeer geschikt voor intensief gebruik van het gazon. Het voordeel van schaduwgras is dat het tegen een stootje kan, en door de combinatie van bepaalde grassoorten gedijt het zowel onder een sterke zon als in de schaduw. Ideaal als je tuin veel schaduwrijke plekken heeft.

Graszoden verzorgen na het leggen

Na het leggen van de graszoden is het natuurlijk belangrijk om het gazon goed te onderhouden. Wanneer kun je graszoden sproeien na het leggen? Doe dit de eerste 5 weken zeer regelmatig, het liefst dagelijks, zodat het gras goed kan hechten. Daarna is een of tweemaal per week voldoende. Houd de vochtigheid van de grond in de gaten. Zie je bijvoorbeeld dat er plassen water blijven staan in het gras? Maak dan wat gaatjes in het gras zodat het water bij de wortels kan komen.

Graszoden onderhouden

Wacht met de graszoden maaien tot de matten goed aan de ondergrond zijn gehecht. Voor schaduwgras is het belangrijk dat het niet te kort gemaaid wordt, maai het gras tot maximaal 5 cm boven de grond met een goede grasmaaier. Verder kan het natuurlijk gebeuren dat er na verloop van tijd kale plekken in het gazon verschijnen, door bijvoorbeeld hoge temperaturen of doordat de parasol te lang op dezelfde plek heeft gestaan. In het voorjaar en het najaar kun je deze plekken bijzaaien met speciaal graszaad, als de bodemtemperatuur boven de 10 graden is, anders ontkiemen de zaden niet. Wacht met het belopen van het gazon tot het weer is bij gegroeid!

Adv. Bol.com Gardena