Vind jouw tuincentrum

Barbecue aanmaken

Barbecueën is heerlijk en super gezellig. Alleen een BBQ aanmaken kan nog wel eens problemen opleveren. Wij helpen je met wat handige BBQ tips!

Elektrische BBQ aanzetten

Een elektrische barbecue is natuurlijk heel makkelijk aan te zetten. Een stekker in het stopcontact, deksel dicht en de barbecue op de hoogste stand zetten! Het duurt ongeveer 25 minuten voor de elektrische BBQ heet is.

Gasbarbecue aansteken

Een gas BBQ is ook nog makkelijk aan te maken. Zorg ervoor dat de gasfles goed is aangesloten en dat de deksel van de gasbarbecue open staat. Draai dan de gasfles open, zet de regelknop op start en gebruik de ontsteking om de barbecue aan te maken.

Houtskool BBQ aanmaken

Het moeilijkste van alles is wel het aanmaken van de traditionele houtskool BBQ.

  • Houtskool of briketten: wanneer je lang wilt barbecueën, op lagere temperaturen wilt barbecueën of vlees wilt roken kan je beter briketten gebruiken. Houtskool is goed voor hetere temperaturen, maar brand sneller op.
  • Aanmaakblokjes: er zijn verschillende soorten aanmaakblokjes. Het maakt niet erg veel uit welke je neemt.
  • Begin met een laag houtskool of briketten en doe daar de benodigde hoeveelheid aanmaakblokjes in het midden. Duw de blokjes goed naar beneden.
  • Steek de aanmaakblokjes aan en wacht tot ze goed vlammen.
  • Bouw nu een soort toren van houtskool of briketten op en om de vlammen heen.
  • Wacht ongeveer 20 minuten.

De kolen of briketten van een barbecue hoeven niet te branden, maar moeten roodgloeiend zijn om je vlees goed te kunnen garen. Als de kolen branden kan het vlees snel verbranden, maar dan is het nog niet gaar aan de binnenkant.