Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Wat is een pellet grill en past dat bij mij?

Lisa Garden op 23-02-2021

De laatste jaren zie je ze steeds vaker voorbij komen: pellet grills. Dit type grill is in Amerika al enorm populair maar begint in Nederland ook steeds vaker zichtbaar te worden. Steeds meer word de pellet grill gebruikt op competities en staat bij steeds meer mensen in de achtertuin!
 

Wat is een pellet grill?

Een pellet grill is een soort BBQ die werkt met kleine hout’pellets’. Dit zijn geperste korrels van hout die vaak gebonden zijn met een natuurlijk bindmiddel. Ook zit er meer techniek achter dan je zou denken. Er zit bijvoorbeeld een slim aanvoer systeem voor de pellets ingebouwd. De temperatuur wordt digitaal geregeld dus je hoeft er niet continu bij te blijven. Daarnaast is de isolatie vaak zo goed dat hij zeer stabiel op temperatuur blijft, een uitkomst voor low en slow barbecue cooking.
 

Het verschil tussen een pelletgrill en een houtskool BBQ?

Het begint natuurlijk bij de brandstof. Waar je bij een traditionele barbecue met houtskool of briketten werkt, brandt een pelletgrill geperste houtkorrels op. Het tweede verschil zit hem in het regelen van de temperatuur. Waar je bij BBQen telkens weer een battle royale tegen de elementen hebt, is de pelletgrill de stille willie die je niet hoort maar wel al het werk verzet. Je stopt namelijk de stekker in het stopcontact en je bent klaar om te grillen. Je stelt namelijk een gewenste temperatuur in en het apparaat regelt de rest. Uiteraard zie je dit ook bij de betere gas- en elektrische barbecues maar héé, die werken niet met hout hè! Een pelletgrill is dus een soort symbiose tussen natuur en techniek. Sow, dat klinkt mooi zeg.
 

Waarom kiezen voor een pelletgrill?

Simpel: gemak. Omdat de temperatuur beheersing digitaal is geregeld hoef jij je geen zorgen te maken of jouw pulled pork na een nachtje grillen onder de 100°C is geweest. Deze is nagenoeg gegarandeerd stabiel. Daarnaast zijn het vaak redelijke bakbeesten. Je kan dus een hoop dingen tegelijk klaarmaken. Met feestjes en partijen is dit erg makkelijk natuurlijk!

Wil je meer weten? Bij diverse tuincentra vind je een uitgebreidt assortiment aan barbecues en diverse merken zoals Weber en kunnen we je er alles over vertellen.  Uiteraard vind je dan ook de pellet barbecue!  Kom en bezoek ons nabij Amersfoort!

 

 

 
Adv. Bol.com Gardena