Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

4 zaken om over na te denken bij de inrichting van de voortuin

Soms is het maken van keuzes erg lastig; zeker als de mogelijkheden eindeloos zijn. Dat geldt ook voor het inrichten van een stijlvolle voortuin. Bij nieuwgebouwde woningen zijn deze vaak helemaal leeg. Maar wellicht ben je wel verhuisd en vind je de tuin niet mooi. Of wil je simpelweg je eigen tuin voorzien van een compleet nieuwe inrichting. Dan is het wel handig als je weet waar je op moet letten! Daarom geven wij in dit artikel diverse zaken weer om over na te denken bij de inrichting van de voortuin.

Modern of landelijk?

Zodra de Ferex rijplaten van de bouw verdwenen zijn en je je nieuwbouwwoning betrekt, is het tijd om een stijl te kiezen. Oók als je je huidige tuin wil verbouwen, is dat van groot belang. Geen stijl kan ervoor zorgen dat de voortuin een bij elkaar geraapt zooitje wordt. Heb je een moderne woonkamer? Dan wil je ook een moderne tuin met grasperkjes, korte hegjes en vooral veel strakke lijnen. Als je een landelijk interieur hebt, is het mooi om veel hout terug te laten komen in de tuin. Maar welke stijl je ook kiest, mooie planten en bloemen kunnen niet ontbreken!

Veel of weinig onderhoud?

Bij het inrichten van de tuin is het belangrijk om de mate van onderhoud in het achterhoofd te houden. Als je groene vingers hebt, zijn de opties eindeloos. Denk aan een moestuin, grasveld, veel planten of zelfs een vijver. Maar als je het liefste zo min mogelijk aan de tuin doet, is het wel handig om het simpel te houden. Dat doe je met bijvoorbeeld grind en een houten schutting.

Privacy of uitzicht?

Een derde punt om over na te denken, is of je liever meer privacy hebt of meer uitzicht. Vanuit de woonkamer of vanuit een bankje in de voortuin vind je het misschien wel heerlijk om van je af te kijken. In dat geval hoef je niet veel te doen! Als je toch liever niet hebt dat iedereen zomaar naar binnen kan kijken of de buurvrouw je stoort tijdens het lezen van een boek in de voortuin, is het plaatsen van een afsluiting wel verstandig!

Dichtbij of ver weg parkeren?

Sommige woningen hebben enkel plaats voor één auto op de oprit, bij andere woningen is er helemaal geen eigen parkeerplaats. In dat geval kun je overwegen om van je voortuin een oprit/parkeerplaats te maken! Groot voordeel: als je een elektrische auto rijdt, kun je een laadpaal kopen thuis én op eigen grond plaatsen. Zo blijft de laadpaal voor jou alleen en voorkom je dat iedereen op de openbare parkeerplaats aan je laadpaal mag laden!