Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Goede kettingzagen voor bomen omzagen en meer!

Met goede kettingzagen wordt bomen omzagen een makkie! Ook het snoeien van de heg wordt kinderspel met de juiste kettingzaag. Er zijn diverse merken wanneer het gaat over kettingzagen, maar welk is de beste voor uw klus? Afhankelijk van uw budget en de dichtheid van het hout wilt zagen kunt u kiezen voor verschillende soorten kettingzagen.  

Beste kettingzagen: waar moet ik op letten?

Wat voor een ander de beste kettingzaag is, hoeft voor u niet ideaal te zijn. De perfecte kettingzaag voor u is afhankelijk van uw wensen, dat wil zeggen de intensiteit van de klus die u ermee wilt uitvoeren en natuurlijk het soort hout dat u wilt zagen. Voor de beste kettingzagen kunt u letten op een aantal dingen:

  • De vibratie van de kettingzaag;

  • Of er wel of geen terugslagbeveiliging op de zaag zit;

  • Hoeveel volt het apparaat aan kan;

  • De inhoud van de olietank. 

Waar zijn kettingzagen voor te gebruiken?

Een kettingzaag is het ideale tuingereedschap voor eigenlijk alles dat gezaagd moet worden. Een klus in de tuin uitvoeren met een reguliere zaag kan al snel een tijdrovend proces zijn, maar met een elektrische zaag of kettingzaag is dit binnen een handomdraai gefixt. Bent u van plan om vooral bomen en takken te zagen? Dan kunt u het beste kiezen voor een kettingzaag op benzine, omdat deze een krachtig motor bevat. Voor kleinere klussen, zoals het zagen voor brandhout, dan is een elektrische kettingzaag voldoende. 

Tips voor het gebruiken van een kettingzaag

Kettingzagen zijn handig gereedschap bij een klus in de tuin, maar er moet wel zorgvuldig mee omgegaan worden. Wanneer u een kettingzaag gebruikt, is het raadzaam andere mensen (vooral kinderen) en dieren uit de buurt te houden. Verder kunt u de kettingzaag het beste gebruiken onder neutrale weersomstandigheden, zeker wanneer u gebruik maakt van een elektrische zaag is het sterk af te raden deze niet te gebruiken wanneer het regent of sneeuwt. Bij het het zagen met een kettingzaag is het belangrijk dat u het apparaat met beide handen vasthoudt, dit zorgt voor stabiliteit en vermindert vibratie. Daarnaast is het verstandig de zaag op volle kracht te gebruiken om de kans op een terugslag zo veel mogelijk te voorkomen. 

Veilig werken met kettingzagen

Safety first, dus voor u begint is het belangrijk te letten op een aantal veiligheidsvoorschriften. Kettingzagen zijn grof gereedschap dus het dragen van beveiligende kleding wordt aangeraden. Draag hoe dan ook altijd een veiligheidsbril en werkhandschoenen wanneer u aan het zagen bent met een kettingzaag. Omdat het apparaat veel lawaai maakt is ook het dragen van gehoorbescherming geen slecht idee. Tot slot is het slim om (werk)schoenen te dragen met een stalen neus. Mocht er een tak of ander stuk hout op uw voet vallen, dan zijn deze goed beschermd. Door deze maatregelen te treffen heeft u het meeste profijt van uw zaag. Veel zaagplezier met een van de beste kettingzagen van diverse topmerken!

Adv. Bol.com Gardena