Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zo kies je de juiste graszoden

Elke tuin is anders en daarom is het kiezen van de juiste graszoden een flink karwei. Wanneer het gras vaak wordt gebruikt om op te spelen, zijn er andere graszoden nodig dan wanneer het gras nauwelijks wordt betreden. Voor een gezond en groen gazon in de tuin dat lang mooi blijft en geen dode plekken vertoont, is het dus belangrijk om de juiste graszoden te kopen. In dit artikel lees je welke graszoden het meest geschikt zijn voor jouw tuin.

Graszoden voor het hele gezin

Heb je een gezin met jonge kinderen? Dan spelen ze waarschijnlijk vaak in de achtertuin. Voetballen, lekker ravotten of misschien zelfs zwemmen in het zwembad: het gras wordt er niet mooier op. Sommige soorten graszoden zijn alleen ter decoratie gekweekt. Dit gras veel gebruiken kan zorgen voor kale plekken die vanzelf niet meer terug groeien. Daarom is het belangrijk om speelgras graszoden te kopen wanneer het gras intensief gebruikt wordt.

 

Speelgras graszoden bestaan uit een mix van Engels raaigras, veldbeemd en roodzwenk. Deze soorten gras vormen dichte en stevige graszoden die niet snel zullen beschadigen. Zelfs wanneer de kinderen er uren op spelen, zal dit gras weinig schade vertonen. Ook kunnen graszoden van speelgras erg goed tegen de felle zon. Dit maakt deze graszoden ideaal voor een gezin met kinderen. Voor speelgras en andere soorten graszoden kijk je op graszoden-online.nl.

Graszoden kopen voor tuinen met veel schaduw

Je gazon heeft veel onderhoud nodig; regelmatig water geven, maaien, verticuteren en bemesten hoort allemaal bij het onderhouden van een gazon. Wanneer je gazon echter te weinig zon krijgt, maakt het niet uit hoe je je gras verzorgt. Graszoden die het niet goed in de schaduw doen, zullen namelijk snel gele plekken vertonen. Heb je hoge bomen en dichte struiken in je tuin of zorgt het huis ervoor dat het gras grotendeels in de schaduw ligt? Dan kun je het beste kiezen voor schaduwgras.

 

Schaduwgras graszoden zijn gemaakt met een mix van Engels raaigras, Rietzwenk en Poa Supina. Deze soorten doen het goed in zowel de zon als in de schaduw en zullen daardoor ook op schaduwrijke plekken in de tuin opbloeien. Voorkom kale plekken in je gezin en kies voor schaduwgras in de schaduwrijke tuin. Schaduwgras is meestal iets duurder in aanschaf, maar daar krijg je een prachtig groene grasmat voor terug die ook nog eens laag in onderhoud is. Dit soort gras is zeer sterk en kan daardoor ook zeker als speelgras worden gebruikt.

Premium graszoden voor de onderhoudsarme tuin

Heb je geen tijd om elke week je gazon te maaien? Kies dan voor Premium graszoden. Deze graszoden bestaan uit de grassoorten Engels raaigras, veldbeemd en roodzwenk. Dit gras doet het goed in de felle zon en kan goed tegen intensief gebruik. Premium graszoden vormen snel een stevig en dicht gazon, waarna het minder snel groeit dan andere grassoorten. Hierdoor hoeft dit soort gras minder vaak gemaaid te worden. Deze graszoden zijn zeer geschikt voor in de onderhoudsvrije tuin, maar ook gemeenten en bedrijven kiezen vaak voor deze graszoden vanwege zijn onderhoudsvrije aard.

 

De Premium graszoden zorgen voor een donkergroene grasmat die goed tegen intensief gebruik kan. Daarom wordt dit soort gras ook veel gebruikt voor speeltuintjes. Daarnaast vergen deze graszoden gemiddeld 40% minder onderhoud dan andere soorten gras. Met Premium graszoden hoef je dus minder vaak te maaien en geniet je toch van een stevig en gezond gazon.

Adv. Bol.com Gardena