Vind jouw tuincentrum

Kersttrends van 2011

Naarmate de kerstdagen naderen, is het prettig om extra sfeer in huis te brengen. Houd je van een sierlijke kerstsfeer met een gouden uitstraling of kijk je uit naar een witte kerst? De kersttrends van dit jaar zijn ‘Magnificent Gold’ en ‘Missis Decadence’. Met een paar simpele en ‘groene’ ingrepen geef je het interieur tijdens de feestelijke decembermaand een totaal nieuw, sfeervol en eigentijds uiterlijk.

Goudkoorts

‘Magnificent Gold’ is één van de kersttrends van 2011. De trend laat zich omschrijven als elegant, sierlijk, gracieus en groots. Binnen de trend wordt gebruik gemaakt van warme kleuren aangevuld met goud- en koperkleurige accessoires. Zet bijvoorbeeld eens een paar rode kerststerren in een koperen schaal en kies voor ‘gouden’ kaarsen.

Witte kerst

Kerst volgens de trend ‘Missis Decadence’ appelleert aan het ‘witte kerst’-gevoel. De kleur wit staat hierin centraal. Door gebruik te maken van klassieke en zilverkleurige accessoires, krijgt het interieur een zoete en sprookjesachtige uitstraling waardoor je een beetje in winterwonderland waant. De witte varianten van planten als orchideeën, kerststerren en cyclamen lenen zich bij uitstek om een witte kerst te ‘garanderen’.

Winteractie

Breng je van 28 november tot en met 31 december een bezoekje aan een ‘Gek op Groen’-tuincentrum, dan maak je kans op een mooie, winterse prijs! Veel actieplanten hebben dan een unieke wincode. Iedereen die deze code invoert via www.gekopgroen.nl maakt kans op een skivakantie in Oostenrijk voor 2 personen! Kijk voor meer groene informatie, kerstinspiratie en een overzicht van deelnemende tuincentra op www.gekopgroen.nl.

Groen weetje: Met kamerplanten breng je op eenvoudige wijze een natuurlijke en behaaglijke sfeer in huis. Daarnaast zijn veel planten ook goed voor het binnenklimaat: ze leveren een bijdrage aan een goede relatieve luchtvochtigheid en zuiveren de lucht!