Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zes voordelen van een Van der garde wicker tuinset

Niet iedereen heeft de beschikking over een grote schuur waarin je in de winter de tuinmeubelen kunt opbergen. Doe je toch een poging dan heb je kans dat je tuinset een paar herfst- en wintermaanden in de weg staat als je je fiets bijvoorbeeld wilt gebruiken. Ben je van plan om een tuinset 4 personen bij Van der Garde Tuinmeubelen aan te schaffen dan kun je kiezen uit vele mogelijkheden en materialen. Zo kun je een Van der Garde Wicker tuinset het hele jaar buiten laten staan zonder dat deze de broodnodige ruimte in je schuur in beslag neemt. De set heeft de uitstraling van rotan maar is gemaakt van kunststof zodat deze onder alle omstandigheden weerbestendig is.

In eerste maanden van het jaar denken de tuinliefhebbers alweer aan het voorjaar en hoe ze hun tuin prachtig tot bloei kunnen laten komen. Heb je een moestuin dan denk je er over na om een mooie kas te bouwen, zodat je al vroeg in het voorjaar het zaaigoed onder glas of plastic kunt zetten. Kortom we verheugen ons op het komende groei- en bloeiseizoen.

De aankleding van de tuin bestaat naast bloemen en planten of groenten en kruiden in de moestuin, ook uit tuinmeubels en een omheining. De meest gekozen afbakening van een terrein is meestal een haag of schutting. Een natuurlijke perceelsgrens zoals bomen, coniferen of een beukenhaag vergen regelmatig onderhoud. Een schutting van hout met een goede impregnering minder, en kan ook jarenlang meegaan.

Voor de gemiddelde tuinset die gemaakt is van natuurlijk materialen zoals rotan is het beter dat deze binnen wordt opgeslagen. Een beschermhoes kan natuurlijk ook uitkomst bieden. Hou je echter niet van het jaarlijkse gesleep met die meubels dan kun je kiezen voor een set die het hele jaar buiten kan staan. Zo’n set is verkrijgbaar onder de naam Wicker. Wil je in het vroege voorjaar of het late najaar lekker bij de vuurkorf zitten dan kun je altijd zonder gesjouw lekker bij de warme vlammen gaan zitten.

 

Licht

Een Wicker is een duurzame upgrade van de traditionele rotan of rieten tuinmeubelen. Het eerste voordeel van deze tuinmeubelen is dat ze door hun lichte gewicht makkelijk te verplaatsen zijn. Heb je een tuin waar de zon in de loop van de dag een een andere hoek schijnt dan kun je een wicker set eenvoudig optillen. Doordat dit soort meubelen is gevlochten van kunststof draad om een aluminium frame beperkt dit het gewicht.

 

Uitstraling

Ben je altijd fan geweest van de landelijke en natuurlijke uitstraling van rotan dan komt een Wicker set volledig tegemoet aan je wensen. De sfeer en het karakter komt namelijk overeen met dit overbekende natuurlijke materiaal. De kunststof draden vormen het klassieke vlechtwerk waar rotan om bekend staat.

 

Combineren

Door de natuurlijke uitstraling is een tuinset 4 personen Van der Garde ook prima te combineren met andere materialen. Hout en natuursteen vormen een mooie match met het Wicker materiaal. Eigenlijk kun je er eindeloos mee combineren zodat het totale tuinplaatje overeenkomt met de wens van een elke tuinliefhebber.

 

Weinig slijtage en duurzaam

Heb je besloten om in nieuw tuinmeubilair te investeren, dan wil je daar meerdere jaren plezier van hebben. Omdat een Wicker set op een duurzame manier gemaakt is zal er maar weinig slijtage optreden. Je hebt er eigenlijk geen omkijken naar.

 

Weerbestendig

Omdat er steeds meer regen in Nederland valt zullen tuinmeubels die buiten staan regelmatig nat worden. Ook sneeuw en hagel en opwaaiend zand kunnen de houdbaarheid van een loungeset nadelig beïnvloeden. Maar zelfs vocht en UV-straling hebben nauwelijks vat op deze Wicker tuinmeubelen.

 

Onderhoudsarm

Wil je liever je aandacht en tijd aan de planten of kruiden in je tuin besteden dan is het fijn dat Wicker tuinmeubelen onderhoudsarm zijn. Je zult er misschien eens wat zand of bladeren af moeten vegen, maar verder vergt het weinig onderhoud.

 

Ben bij een nieuwe inrichting van je tuin toe aan wat anders, waar je ook lange tijd van kunt genieten dan kun je alle pro’s voor jezelf nog eens op een rijtje zetten. Natuurlijk zijn er nog meer voordelen op te noemen wat dit soort tuinsets aantrekkelijk maakt. Door de moderne en elegante uitstraling en de variatie in soorten maten en kleuren is elke set een sieraad in de tuin.

Adv. Bol.com Gardena