Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Welke bomen passen perfect in jouw tuin?

Groen is de basis voor iedere tuin. Tenminste, dat zou het moeten zijn. Het is voor de mens uitermate belangrijk om voldoende groen om zich heen te hebben. Door veel groen om je heen te hebben, wordt je namelijk een gelukkiger mens. Nu heb je voor de tuin natuurlijk enorm veel mogelijkheden. Niet alleen in de keuze tussen gras, bloemen of planten, maar ook in de type. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen meerstammige bomen of een ouderwetse fruitboom. In dit blog bericht willen we je graag informeren over de verschillende soorten bomen, zodat jij de perfecte boom voor jouw tuin uit kunt kiezen.

Kies voor een mooie leiboom!

Heb je er wel eens aan gedacht om mooie leibomen in de tuin te plaatsen? Deze bomen doen je wellicht al snel denken aan de leilindes, maar tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende soorten leibomen. De bomen zorgen voor een perfecte afscherming van de voor- of achtertuin. De leibomen kunnen een afscherming vormen van 3.5 tot zelfs 5 meter hoog. Als je gaat kiezen voor de leiboom, is het verstandig om te kijken waar je deze wilt plaatsen. De meeste leibomen worden namelijk gebruikt als afscheiding, maar dit hoeft niet altijd te zijn. Dit kun je zelf bepalen aan de hand van de soort die je kiest.

 

 

Meerstammige bomen voor in de tuin

De naam meerstammige bomen doet je waarschijnlijk al vermoeden wat voor bomen het zijn. Het zijn namelijk bomen die meerdere stammen hebben. Dit geeft de bomen een gezellige en speelse uitstraling. De bomen hebben in de meeste gevallen een bredere bovenzijde, omdat de stammen uit elkaar groeien. De meerstammige bomen zijn zowel in het klein als in het groot verkrijgbaar. De bomen passen erg leuk in een voortuin of in een grotere achtertuin. Het is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen waar je de bomen het beste kunt plaatsen.

Leuke fruitbomen voor de achtertuin

Heb jij altijd al je eigen groente en fruit willen verbouwen? Of heb je wellicht al een kleine moestuin? Dan is het plaatsen van een fruitboom natuurlijk erg leuk! De fruitboom is een zeer leuke toevoeging doordat hij fruit geeft. Je kunt dus gaan genieten van je eigen appels als je een appelboom in de tuin zet. Daarnaast is de boom ook vaak erg goed voor de dieren en insecten in de tuin. Het fruit dat je zelf niet opeet, wordt door de dieren in de tuin opgegeten. Daarnaast staat een fruitboom ook erg mooi in bloei!

Haal echte sfeermakers in de tuin!

Zit jij in de zomer graag in je achtertuin? Dan heb je natuurlijk echte sfeermakers nodig voor in de tuin. Als je een grotere tuin hebt, is het erg leuk om mooie olijfbomen of palmbomen te plaatsen. Deze tropische bomen geven een zeer rijke en warme uitstraling. Heb je bijvoorbeeld een zwembad in de tuin? Dan kunnen de tropische bomen natuurlijk niet ontbreken!

De leukste struiken in de tuin

Of je nu een grote heg wilt plaatsen of juist een open tuin wilt maken, je kunt altijd kiezen voor een mooie boom in de tuin. Door de verschillende afmetingen van de bomen, heb je altijd wel een mooie plek voor een boom. Kies bijvoorbeeld voor een mooie fluweelboom voor in de voortuin. Deze boom kenmerkt zich door de lange stam en de mooie, ronde bladeren. De boom is zeer compact en ziet er erg mooi uit door de groene kleur. De boom is hierdoor perfect om meer groen in je voortuin te bemachtigen. Weet jij al welke boom je wilt plaatsen?

Adv. Bol.com Gardena