Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Hoe kan ik mijn tuin goedkoop opknappen?

Lisa Garden op 14-06-2022

Het hebben van een goed onderhouden tuin vergt tijd en speciale zorg, zodat het resultaat perfect is. Maar naast de investering van tijd, denken veel mensen dat het onderhouden van een mooie en aantrekkelijke tuin veel kost. Maar in dit artikel, zullen wij presenteren een aantal oplossingen voor je om te weten hoe je jouw tuin te versieren besteden weinig geld.

Met onze tips kunt je jouw tuin inrichten om deze heel bijzondere ruimte nog gezelliger te maken, zelfs als je maar weinig uitgeeft. Kijk hier eens naar!
 

1. Gebruik vazen voor je planten!

Ongeacht of je voor gras of een ander soort ondergrond voor jouw tuin hebt gekozen, is het gebruik van potten een manier om de ruimte meer volume te geven zonder al te veel geld uit te geven en toch het onderhoud te vergemakkelijken.

Als een bloem of een andere plant verzorging nodig heeft, hoeft je dat namelijk niet midden in de tuin te doen, maar kunt je de pot gewoon naar een praktischer plaats dragen en doen wat je moet doen, waarna je hem weer terugzet.
 

2. Ontwerp vormen en paden met voorwerpen en planten

Stenen zijn een fundamenteel onderdeel van de compositie van een tuin, aangezien zij zowel als steun als voor decoratie kunnen worden gebruikt. Er zijn plaatsen waar stenen in verschillende maten en kleuren worden verkocht. Maar als je wilt, kunt je thuis gewoon wat stenen kleuren en ze op verschillende manieren gebruiken.

Wat ook een groot verschil kan maken in jouw tuin, is de manier waarop je de potten, de struiken zelf en sommige voorwerpen rangschikt. Als je iets uitgebreider wilt doen, kunt je online tuintegels bestellen en een mooi pad in jouw tuin aanleggen. Het resultaat zal verbluffend zijn. 
 

3. Gebruik recycleerbare materialen

Sommige wegwerpflessen kunnen worden omgetoverd tot mooie vazen, zodat sommige planten op een andere manier kunnen worden neergezet. Met je creativiteit kun je de flessen in verschillende kleuren verven en ze ook op verschillende manieren gebruiken: op de vloer, op de muren, doormidden gesneden, en op vele andere manieren die je interessant vindt.

Banden kunnen ook prachtige decoratieve voorwerpen worden. Sommige mensen gebruiken dit materiaal zelfs om sculpturen te maken. En als ze op de juiste manier worden bewerkt, kunnen ze veel vreugde in jouw tuin brengen.
 

4. Geef de tuin een persoonlijk tintje

Gebruik iets dat persoonlijkheid in jouw tuin brengt. Je kunt rustieke materialen gebruiken als je zich identificeert met een landelijke omgeving. Of je zou een schommel kunnen improviseren, als je een meer delicate stijl verkiest. Je kunt ook schilderijen of beeldhouwwerken gebruiken, als je in kunst geïnteresseerd bent.

Kortom, het belangrijkste is om een aangename en gezellige plaats te creëren, want de tuin is een omgeving die gewoonlijk zowel het oog als het hart behaagt.

 

Adv. Bol.com Gardena