Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Zo breng je een mooie waterpartij aan in jouw tuin

Lisa Garden op 26-05-2023

Dit is een gesponsord artikel.

Jouw tuin is een prachtig, privé buitenplekje. Voor velen is de tuin daarbij pas echt af als er een mooie waterpartij is aangebracht. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden, of het nu gaat om een zwembad of vijver, die vooral worden beïnvloed door wat je in en met het water wilt kunnen doen en wat de mogelijkheden van je tuin zijn.

Hier lees je wat belangrijke aandachtspunten zijn als je besloten hebt om een mooie waterpartij buiten aan te leggen. Verderop vertellen we hoe je je tuin vervolgens helemaal afmaakt en waar je dan de juiste aankopen doet. Goede tuinaccessoires en complete tuinsets koop je online.

Breng water aan in jouw tuin

Ga je met de tuin aan de slag en weet je zeker dat er water moet komen? Door deze tips te volgen zorg je ervoor dat je de juiste stappen zet om dit project voordelig en succesvol uit te voeren. Het aanbrengen van een vijver of zwembad kost tijd, maar je kunt vervolgens jarenlang genieten van een heerlijke plekje.

  • Bepaal welke ruimte je ter beschikking hebt: Uiteraard wil je allereerst nadenken over de ruimte die je gaat gebruiken voor de vijver of het zwembad. Meet deze omgeving ook daadwerkelijk op, want dat is de eenvoudigste manier om latere teleurstellingen te voorkomen. Je kunt nu ook een concreet idee krijgen van de mogelijkheden op het specifieke stuk grond.
  •  Bepaal waarvoor je de waterpartij wilt gebruiken: Je zult vast een uitgesproken wens voor een zwembad, of juist gewoon een vijver, hebben. Kijk dan voor de specifieke mogelijkheden binnen die categorie. Een soort alternatief is de natuurzwemvijver. Die is gemaakt om te zwemmen, maar natuurlijk en bevat dus ook geen chloor. Daarbij is het minder schadelijk voor het milieu dan een regulier zwembad.
  • Laat het ontwerpen door een deskundige: Nu is het tijd om contact op te nemen met een gespecialiseerde onderneming die het een en ander kan plaatsen. Om schade op de lange termijn te voorkomen moet alles goed geïnstalleerd worden. Leg dan ook het plan voor, want wie weet komt de aannemer nog met andere ideeën, of gelden er beperkingen die je zelf nog niet bedacht had.
  • Koop de juiste producten: Of je nu samenwerkt met een aannemer of niet, het is nu tijd om de juiste producten te gaan kopen, die zorgen voor een vlekkeloze installatie. Kijk online naar het aanbod van verschillende winkels, zodat je voorkomt dat je een te hoge prijs betaalt. Meestal kun je op een enkele plek alles bestellen of verloopt het via de aannemer. Dat betekent nog niet dat je zelf niet ook een beeld wilt hebben van de mogelijkheden.

Maak jouw tuin direct helemaal af

Met uitsluitend een mooie waterpartij is jouw tuin nog niet helemaal af. Er is namelijk een duidelijke trend zichtbaar dat men in Vlaanderen kiest voor steeds meer groen in de tuin. Dat alles wordt natuurlijk afgemaakt met een mooie tuinset op het terras. Sinds corona is de tuin multifunctioneel geworden, er wordt niet alleen maar gerecreëerd, maar ook gewerkt. Zorg dat je daarvoor de juiste meubels aanschaft.

Verder wil je in algemene zin aandacht besteden aan het onderhoud van de tuin. Groen blijft altijd groeien, dus dat moet je onderhouden. Jouw vijver of zwembad vereist echter nog veel meer werk. Vraag bij de producent na wat noodzakelijk is. Het een en ander moet schoongehouden worden en gefilterd. Er kan schade ontstaan, die je al dan niet zelf oplost. Zorg hoe dan ook dat je weet hoe je jouw waterpartij moet onderhouden en vraag alle mogelijke informatie op. Zo zorg je dat jouw investering niet teniet wordt gedaan en je zo lang mogelijk lekker buiten zit met uitzicht op het water.

Richt jouw tuin in met vidaXL

Hierboven heb je gelezen hoe je een mooie waterpartij kunt (laten) aanbrengen in jouw tuin. Het is daarbij vooral een kwestie van van tevoren goed nadenken over wat de waterpartij voor je moet betekenen – kort gezegd: wordt het een vijver of zwembad. Daarnaast wil je een deskundige inschakelen voor dit project.

Verder hebben wij je kort gewezen op een aantal trends in de tuin. Het onderhoud van jouw tuin, en dan in het bijzonder de vijver of het zwembad, is aan bod gekomen. Het is nu eenmaal een gegeven dat je werk hebt aan deze waterpartijen, maar door de juiste keuzes te maken kun je het onderhoud beperken.

vidaXL is een goede plek om alles te kopen voor in de tuin. Deze gespecialiseerde online winkel weet wat het verkoopt en kiest exclusief voor producten van goede kwaliteit. Uiteraard kun je hier op alle tijden van de dag even een kijkje nemen. De bezorging is snel en voordelig en je hebt de keuze uit een ruim assortiment.

Adv. Bol.com Gardena