Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zomer werkkleding

Zomer werkkleding: dit kun je het beste dragen

Zomer werkkleding is van groot belang wanneer er buiten gewerkt moet worden en er sprake is van hitte. Echter is het wel van belang dat deze werkkleding voldoende veiligheid biedt. Wel verschillen de eisen die aan veiligheid worden gesteld per werkplek. De comfortabele werk shirts van Engelbert Strauss bieden echter goede bescherming in diverse werkomgevingen, waardoor medewerkers niet alleen optimaal beschermd zijn, maar hun beroep ook in comfort kunnen uitoefenen. De shirts zijn perfect om buiten te dragen wanneer er hitte is. Wij vertellen je in dit artikel meer over zomer werkkleding, hoe je de best passende werkkleding kunt vinden voor je werknemers of als werknemer en waar je hierbij op moet letten.

Werkkleding en schoenen voor de zomermaanden

Werkkleding en schoenen voor de zomermaanden kiezen hoeft niet lastig te zijn. Zo is het in het voorjaar vaak wat frisser, waardoor lagen zomer werkkleding het beste is voor werknemers. Zo kunnen ze een jack of bodywarmer dragen waaronder een polo of shirt verborgen zit. Wanneer het warmer wordt, kunnen werknemers eenvoudig hun vest of jack uit doen. Je kunt er als werkgever ook voor kiezen werkkleding te voorzien van het bedrijfslogo, zodat er sprake zal zijn van meer zichtbaarheid van jouw bedrijf en de werknemers. Ga voor werkkleding voor de zomer niet voor lange werkbroeken die van zware stoffen zijn gemaakt, maar zorg er wel voor dat de broeken net zo functioneel zijn en dezelfde stevigheid bieden als werkkleding voor de winter. Zo mogen lussen om het gereedschap te bewaren en functionele zakken niet ontbreken. Ook veilige werkschoenen die tevens comfortabel zitten zijn onmisbaar.

De juiste werkkleding voor de zomer vinden

Hoe kun je de juiste kleding voor de zomer vinden voor je werknemers? Ga je op zoek naar werkkleding, dan is het goed om enkele vragen aan jezelf te stellen, zoals: welk materiaal past het beste bij de werkzaamheden die in mijn bedrijf worden uitgevoerd? Wil ik aparte shirts voor mannen en vrouwen of moeten dit allemaal dezelfde shirts zijn? Zoek ik shirts met lange of korte mouwen en is een jack of bodywarmer nodig? Denk ook na over het terug laten komen van je huisstijl in de veiligheidskleding en hoe je dat gaat doen. Denk goed na over de materiaalkeuze hiervoor en ga altijd voor professioneel ogende werkkleding.

Houd rekening met de veiligheidsnormeringen

Koop je als werknemer veiligheidskleding, dan raden we aan goed te letten op de veiligheidsnormen die er gesteld worden aan veiligheidskleding voor jouw branche of beroep. Een lijst met actuele veiligheidsnormen kun je doorgaans via de werkgever verkrijgen. Hier zie je op staan welke veiligheidskleding verplicht is bij jouw beroep, wat de werkgever hieraan bijdraagt en wat je zelf eventueel moet aanschaffen. Ga altijd voor optimale veiligheid. Dat wil zeggen: misschien voldoen jouw werkshirts of werkschoenen aan hogere normeringen dan worden gevraagd. En dat is alleen maar goed, want zo neem je zo min mogelijk risico. Zorg er dus voor dat je niet onder de veiligheidsnormen zit.